Sport > Košarka

PET DANA nisam znao za SEBE, TRI meseca ne smem ništa da radim: Boriša SIMANIĆ otkrio da li će ponovo igrati KOŠARKU

Očekuju me analize pod fizičkim naporom i posle toga ćemo sve znati, rekao je srpski reprezentativac

Izvor: K1info/rts.rs

13/09/2023 > 11:00

podeli vest:

PET DANA nisam znao za SEBE, TRI meseca ne smem ništa da radim: Boriša SIMANIĆ otkrio da li će ponovo igrati KOŠARKU
Foto: ATA Images


Srpski košarkaški reprezentativac Boriša Simanić bio je jedan od učesnika Svetskog prvenstva u Manili, ali nažalost, samo do utakmice sa Južnim Sudanom, kada je zadobio udarac koban po njegovo zdravlje, zbog čega je izgubio bubreg.

Od tog momenta, pa sve do poslednjeg dana boravka naše delegacije na Filipinima, Simanić je proveo u bolnici gde je dva puta operisan, a bio je i životno ugrožen. U jedinoj izjavi za Radio Beograd od povratka sa Svetskog prvenstva, Simanić je sve obradovao radosnim vestima o trenutnom zdravstvenom stanju.

Boriša Simanić je, posle prijema kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Andrićevom vencu, rekao da je iz dana u dan njegovo zdravstveno stanje bolje.

Foto: ATA Images

 

Srpska košarkaška reprezentacija po povratku sa Svetskog prvenstva

- Odlično sam, stvarno! U početku je bilo baš nezgodno, iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i da hodam i da jedem, tako da se nadam ubrzanom oporavku - počeo je Boriša razgovor za Prvi program Radio Beograda.

Simanić je tokom eliminacione faze Mundobasketa bio veliki izvor motivacije izabranicima selektora Svetislava Pešića. Objasnio je kako je izgledala komunikacija s timom i kada se desio prvi kontakt nakon buđenja iz anestezije.

- Pošto sam imao dve operacije, praktično pet dana nisam znao za sebe. Nisam imao ni telefon. Kada sam prvom prilikom uspeo fizički da dođem do mobilnog, poslao sam im poruku i to ih je stvarno mnogo moralno podiglo. I meni su značile te njihove pobede, tako da smo se na taj način međusobno dopunjavali. Pratio sam ih preko mobilne aplikacije - uz osmeh je rekao krilni centar reprezentacije Srbije.

Foto: ATA Images

 

Na pitanje da li postoje naznake o njegovom eventualnom povratku na parket, optimistično je odgovorio:

- Za sada ne znam mnogo. Naravno, moguće je da opet zaigram. Znam samo da tri meseca ne smem ništa da radim. Posle toga treba da se bubreg… (duboki uzdah, pa nastavlja)... Očekuju me analize pod fizičkim naporom i posle toga ćemo sve znati - zaključio je Boriša Simanić.

Ostavite komentar