Sport > Košarka

OLIMPIJSKI SAN još traje: KOŠARKAŠICE Srbije pobedile Crnu Goru na PRVENSTVU EVROPE

Izabranice Marine Maljković plasirale se u borbu za peto mesto

Izvor: K1info/kurir.rs

24/06/2023 > 16:54

podeli vest:

OLIMPIJSKI SAN još traje: KOŠARKAŠICE Srbije pobedile Crnu Goru na PRVENSTVU EVROPE
Foto: FIBA


Ženska košarkaška reprezentacija Srbije zaboravila je na težak poraz od čak 40 razlike od Belgije na Evropskom prvenstvu, pa je danas protiv Crne Gore zabeležila pobedu od 63:58 (19:16, 19:15, 15:12, 10:15).

Iako su znale da neće moći da se domognu medalje na šampionatu Starog kontinenta, košarkašice Srbije danas su protiv Crne Gore odigrale možda i najvažniji meč na prvenstvu, jer su ovu pobedu zabeležile u doigravanju za plasman od 5. do 8. mesta, što nam donosi mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu.

Odlično su otvorile meč naše košarkašice, i brzo stekle prednost koju su čuvale gotovo tokom celog meča! Prednost se uvećavala, smanjivala, međutim u poslednjoj četvrtini rivalke su se u potpunosti vratile u meč, i unele neočekivanu dramu, ali na svu sreću po naš tim, košarkašice Crne Gore nisu imale snage za veće čudo.

Najbolja u reprezentaciji Srbije bila je Ivon Anderson sa 23 poena a pratila ju je Aleksandra Crvendakić sa 11 poena, dok je dvocifrena bila još samo Jovana Nogić koja je na svom kontu imala 10 poena.

U poraženoj ekipi istakla se Nataša Mek sa 20 poena i 13 skokova, dok je Marija Leković postigla dva poena manje.

Ostavite komentar