Sport > Košarka

MARININE LAVICE pregazile Hrvatsku: SRPKINJE se plasirale na EVROBASKET, čeka nas odbrana TITULE

Naše košarkašice su bez poraza u grupi, u kojoj će poslednji meč da odigraju u nedelju od 17 časova protiv Bugarske

Izvor: K1info

09/02/2023 > 19:49

podeli vest:

MARININE LAVICE pregazile Hrvatsku: SRPKINJE se plasirale na EVROBASKET, čeka nas odbrana TITULE
Foto: Starsport


Košarkašice Srbije pobedile su reprezentaciju Hrvatske u Beogradu sa 85:57 (29:17, 20:15, 18:16, 18:9) u okviru E grupe kvalifikacija za Evrobasket, koji će ove godine biti održan u Izraelu i Sloveniji i gde će braniti titulu šampiona Starog kontinenta.

Da podsetimo, i u prvom kvalifikacionom prozoru, u novembru 2021. godine, Srbija je pobedila Hrvatsku u Zaboku, a trijumfom u večerašnjoj utakmici osigurala je plasman na Evrobasket. 

Najefikasnija u našoj reprezentaciji u duelu protiv Hrvatica bila je Jovana Nogić, koja je postigla 21 poen, dok su dvocifreni učinak imale i Ivon Anderson sa 19 i Nevena Jovanović sa 12 poena. U redovima poraženih najefikasnija je bila Šavonte Zelus sa 27 poena.

Marinine lavice će svoj poslednji meč u kvalifikacijama za EP odigrati u nedelju od 17 časova, i to protiv Bugarske u Samokovu.

Direktan plasman na Evrobasket već su, pored domaćina Slovenije i Izraela, obezbedile Španija, Italija i Letonija, a čeka se još sedam reprezentacija pobednika grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz ovih kvalifikacija.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar