Sport > Košarka

MAĐARICE nam uzele MERU na prvenstvu Evrope: SRBIJA protiv Britanije za ČETVRTFINALE

Meč presudila treća četvrtina, koju su izabranice Marine Maljković izgubile sa 27:11

Izvor: K1info/kurir.rs

18/06/2023 > 17:07

podeli vest:

MAĐARICE nam uzele MERU na prvenstvu Evrope: SRBIJA protiv Britanije za ČETVRTFINALE
Foto: FIBA


Košarkašice Srbije su u poslednjem meču grupe D na Evropskom prvenstvu izgubile su od Mađarske sa 81:75 (23:23, 16:21, 27:11, 15:20), tako da će izabranice Marine Maljković put do četvrtinala morati da traže u duelu sa trećeplasiranom ekipom iz Grupe C, a to je Velika Britanija..

Znale su naše košarkašice im "igra" i poraz do četiri poena od Mađarske, ali uz uslov da Turska pobedi Slovačku. Međutim, sada će Srbija morati težim putem da izbori plasman u četvrfinale Evropskog prvenstva.

Odlučujuću prednost Mađarice su stekle u trećoj četvrtini, kada je igra naše reprezentacije krenula nizbrdo. U tim momentima gotovo da ništa nije funkcionisalo, bilo je mnogo grešaka u napadu, koncentracija u odbrani nije bila na zavidnom nivou, što su protivnice iskoristile i ovu deonicu dobile sa čak 27:11.

U poslednjoj četvrtini naše košarkašice su u jednom trenutku uspele da se vrate u meč i učine ga interesantnijim, ali u finišu nisu imale snage za preokret.

Tok meča
Četvrta četvrtina, Mađarska - Srbija 15:20

U poslednjih 10 minuta viđena je prava borba, uspele su naše košarkašice da se vrate u meč i učine sve da bude neizvesna završnica, ali pobeda izabranicama Marine Maljković je nažalost izmakla!

Foto: FIBA

 
Treća četvrtina, Mađarska - Srbija 27:11

Loše su naše košarkašice otvorile treću četvrtinu, bilo je mnogo grešaka u napadu, koncentracija u odbrani nije bila na zavidnom nivou, što su protivnice iskoristile i odmah napravile seriju od 9:0!

Nastavile su Mađarice da sa odličnom igrom, izabranici Marine Maljković bile su neprepoznatiljive, pa su ovu četvrtinu izgubile sa 27:11.

Foto: FIBA

 
Druga četvrtina, Mađarska - Srbija 16:21

I u drugoj deonici gledali smo veliku borbu na parketu u Stožicama. Igra se dosta čvrsto, naše košarkašice su pojačale odbranu, pa igračice Mađarske ne pronalaze tako lako put do našeg koša.

U poslednjoj sekundi prvog poluvremena Nevena Jovanović je pogododila trojku uz faul, a potom je uspešno realizovala dodatno slobodno bacanje, što je bilo dovoljno da izabranice Marine Maljković u svlačionicu odu sa +5

Foto: FIBA

 
Prva četvrtina, Mađarska - Srbija 23:23

Sjajno su naše košarkašice otvorile meč, uspele su ubrzo da se rezultatski odlepe, ali su se protivnice konsolidovale i vratile u igru.

Srpkinje su, naime, u jednom trenutku imale i prednost od šest poena (14:8), da bi u nastavku Mađarice tu prednost anulirale i egal završile prvu četvrtinu - 23:23.. Anderson je za sada najefikasnija u našoj reprezentaciji sa osam poena.

Standings provided by Sofascore

Ostavite komentar