Sport > Košarka

PEŠIĆ na mukama: 10 reprezentativaca NEĆE IGRATI protiv GRČKE

Orlovi imaju dve prilike da se plasiraju na Svetsko prvenstvo

Izvor: K1info/Sportal.rs

20/02/2023 > 22:32

podeli vest:

PEŠIĆ na mukama: 10 reprezentativaca NEĆE IGRATI protiv GRČKE
Foto: Starsport


Košarkaši Srbije imaće dve prilike da se plasiraju na Svetsko prvenstvo kroz predstojeće kvalifikacije - u petak, 24. februara gostovaće Grčkoj u Atini, dok će u utorak 28. februara na noge Orlovima doći Velika Britanija.

Orlovima je potrebna jedna pobeda iz ta dva meča, a izgleda da su sve oči okrenute ka meču sa Britancima, s obzirom na to da naš slekektor Svetislav Pešić neće imati igrače Partizana i Crvene zvezde na raspolaganju za utakmicu protiv Grčke, kao ni na srpske košarkaše koji igraju u drugim evroligaškim timovima.

Razlog tome je činjenica da je sledeće kolo Evrolige na programu 23. i 24. februara - Partizan u četvrtak igra protiv Fenerbahčea, a Crvena zvezda protiv Efesa igra u petak.

To znači da za Srbiju neće igrati čak desetorica reprezentativaca - Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Luka Mitrović, Ognjen Dobrić, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz i Vasilije Micić.

Olakšavajuća okolnost po Orlove je ta da su Grci već obezbedili plasman na Mundobasket, tako da će i oni izaći u kombinovanom sastavu, bez evroligaških igrača.

Srbiju bi u Atini trebalo da predvode Marko Jagodić Kuridža, Stefan Jović, Dušan Ristić, Marko Jeremić, a i dalje nije jasno hoće li na raspolaganju selektoru Pešiću biti dvojac iz CSKA Moskve - Nikola Milutinov i Dejan Davidovac.

Što se tiče utakmice protiv Velike Britanije, tu bi reprezentacija Srbije trebalo da bude u kompletnom sastavu.

Da podsetimo, Mundobasket bi ove godine trebalo da bude održan od 25. avgusta do 10. septembra, a domaćini su Indonezija, Japan i Filipini.

 

Ostavite komentar