Sport > Košarka

Jokić na klupi, SRAMOTNO izbacivanje Teodosića i šta je s TAJM-AUTOM : Bivši as ŽESTOKO o fijasku košarkaša

Prošlo je više od 24 sata od neočekivane eliminacije Srbije na Eurobasketu, ali bura se i dalje ne stišava

Izvor: K1info

13/09/2022 > 12:41

podeli vest:

Jokić na klupi, SRAMOTNO izbacivanje Teodosića i šta je s TAJM-AUTOM : Bivši as ŽESTOKO o fijasku košarkaša
Foto: Starsport


Proslavljeni srpski košarkaš Miroslav Berić bez dlake na jeziku govorio je o neuspehu Srbije na Evurobasketu apostrofirajući da krilni košarkaši Nikola Kalinić i Vladimir Lučić ne mogu zajedno da igraju i da je nedostajao šuter poput Danila Anđušića, dok se osvrnuo i na najveći "rez" selektora Svetislava Pešića. 

U pitanju je naravno kapiten Miloš Teodosić za koga je Pešić rekao da trenutno ne može da pomogne reprezentaciji sa klupe i da postoje bolja rešenja za njega, što se na kraju i nije pokazalo kao najtačnije - posebno kada je "zagustilo" protiv Italijana.

- Ja bih voleo da čujem objašnjenje šta je bilo vezano za Tea. To je nemušto bilo na onoj konferenciji, gde totalno nikome nije jasno. Ja bih voleo da postoji i novinarska kritika, koja više ne postoji, sve je uvijeno u oblande, pritom i da li će biti konferencije. Ali neke stvari bi morale, vezano za Tea - rekao je Berić u podkastu "Sa Lukom i Kuzmom".

Berić poručuje i da može da razume što Pešić ne vidi Teodosića u 12, ali da se čudi u oceni da Teodosić ne bi prihvatio da bude rezerva Vasilija Miciću na mestu plejmejkera.

- Da li bi Teo prihvatio, zašto ne bi? Ali sa ljudske strane je bila jedna sramota, da se mi opraštamo od igrača ekstra klase, kapitena, tako što on ispada u prvom krugu To bi bilo kao da je Željko 1998. rekao Saši Đorđeviću. Kapiten, najstariji, najiskusniji, to je taj ekvivalent", napravio je interesantno poređenje Berić i dodao da je čuo i određene glasine da je problem sa Teodosićem izbio zbog jednog od FIBA "prozora", što nije razjašnjeno do kraja.

Foto: Youtube PrintScreen

 

- Mi gubimo ljude tako olako. I šta sad, da ga pita neko hoćeš da igraš prozore? Da li su to priče, da nije došao na ove prozore, spominje se da je bio neki mejl. Ne volim ta nagađanja. Voleo bih da se to skine, da se kaže, ili da je napravio nešto na pripremama, da se zna. Ali, selektor je taj koji odgovara za rezultat i izbor igrača, ali smo svi znali da će doći plej-of, da Vasa Micić može da ima lošu utakmicu, da neko treba da iskreira neku trojku, ili sedam-osam bacanja, da budeš blizu i da pobediš meč. Toliko o respektu prema kapitenu.

Berić apostrofira da je najveći problem za "orlove"to što su mečevi protiv Finske, Poljske, Češke i Izraela bile "mačji kašalj", što nas nije pripremilo za Italiju.

- Imali smo prelaku grupu i tu neko kalkulisanje... Kao, hajde sad da izgubimo od Poljske. Lakše je reći nego učiniti, skoro nemoguće. Ne treba nikada da se to dešava, jedino da se odmori Jokić, ali pričali smo već, niko nije želeo Hrvatsku. Da smo izgubili od Poljske, išli bismo na Hrvatsku, šta bi onda bilo. Tektonski poremećaj. Tek tada bi bilo "hteli ste, evo vam". Jednostavno, meni se nije svidelo od početka što me brine što nismo odigrali nijednu egal utakmicu. Strepeli smo kad neko priđe na 12 poena, to nije dobro, ali takva je grupa bila. Pogledajte grupu smrti, ali onda prvoplasirani koji je Slovenija dobija najlakši kostur i nisu mogli da dobiju bolje.

Takođe, Berić je istakao da Vladimir Lučić i Nikola Kalinić ne mogu da budu istovremeno "dugo ona terenu", pošto smatra da su sličan tip igrača, a da je uz njih bio potrebniji šuter.

- Definitivno nam je falio šut u ovoj utakmici. Mi smo spominjali, pričali smo i prethodni put i složili smo se da je u ovoj reprezentaciji morao da bude Anđušić. Čist šuter što bi rekli, i u ovakvoj formi i to je ono što ne razumem. Neke odluke ne razumem. Mislim da on apsolutno ima mesta u ovoj reprezentaciji, pogotovo u ovakvim utakmicama. Mi smo znali da će doći meč gde Jokić ne može da da 100 poena i kada će biti povratnih šuteva. Mi smo 15 do 20 minuta igrali u tandemu Kalinić - Lučić. Oni apsolutno ne mogu da igraju zajedno, toliko dugi period pogotovo - rekao je Berić i zaključio da je upravo Anđušić, novi košarkaš Partizana, nedostajao reprezentaciji.

Ostavite komentar