Sport > Košarka

PEŠIĆ SAOPŠTIO SPISAK za Grčku i Britaniju, tu su i igrači "večitih", jednu utakmicu MORAMO DA DOBIJEMO

Srbija će u petak, 24. februara igrati protiv Grčke u Atini, a tri dana kasnije dočekaće Veliku Britaniju u Beogradu

Izvor: K1info/Tanjug

14/02/2023 > 10:23

podeli vest:

PEŠIĆ SAOPŠTIO SPISAK za Grčku i Britaniju, tu su i igrači "večitih", jednu utakmicu MORAMO DA DOBIJEMO
Foto: Tanjug/AP/Michael Sohn


Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je danas spisak od 24 igrača za predstojeće mečeve protiv Grčke i Velike Britanije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Srbija će u petak, 24. februara igrati protiv Grčke u Atini, a tri dana kasnije dočekaće Veliku Britaniju u Beogradu.

Na spisku se nalaze: Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Nikola Đurišić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Nikola Milutinov, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

U saopštenju KSS, se navodi da će okupljanje reprezentacije Srbije početi nakon završnih turnira nacionalnih kup takmičenja širom Evrope.

Prvo mesto na tabeli grupe I poslednjeg kruga kvalifikacija za SP drži Letonija sa 15 bodova. Grčka i Srbija imaju po 13, a Turska i Belgija po 11. Velika Britanija je poslednja sa devet bodova.

Plasman na SP izboriće tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe. Letonija i Grčka su dva kola pre kraja kvalifikacija izborile plasman na Mundobasket, dok je Srbiji biti potrebna makar jedna pobeda u naredna dva meča za prolaz na SP.

SP će biti održano u Indoneziji, Filipinima i Japanu od 25. avgusta do 10. septembra.

 

 

 

Ostavite komentar