Sport > Košarka

ZVEZDA slomila MEGU u finalu KUPA: Crveno-beli POTVRDILI dominaciju

Četa sa Malog Kalemegdana osvojila treći Kup Radivoja Koraća zaredom

Izvor: K1info

18/02/2023 > 22:53

podeli vest:

ZVEZDA slomila MEGU u finalu KUPA: Crveno-beli POTVRDILI dominaciju
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Nišu ekipu Mege sa 96:79 (22:23, 29:21, 27:21,18:14) i treći put zaredom osvojili Kup Radivoja Koraća. Izabranici Duška Ivanovića opravdali su epitet favorita u ovom finalu, ali daleko od toga da su bez muke odbranili titulu. Naprotiv, Mega je pružila jak otpor rivalu i pokazala da se nije slučajno večeras našla u Čairu.

Već od starta izabranici Marka Baraća su zaigrali angažovano i smenjivali se u vođstvu sa Crvenom zvezdom tokom čitave prve četvrtine. Rezultatska klackalica bi prevagnula na stranu rivala čiji bi trener zatražio tajm-aut. Crveno-beli su se prvi "odlepili", poveli sa 16:12, pa 22:15 sa dve vezane trojke Nemanje Nedovića, ali to nije bila prednost koja bi slomila otpor Mege.

Štaviše, u finišu prve četvrtine Luka Cerovina, a potom i Petar Kovačević, završavaju sjajnu seriju Mege od 8:0 za prednost od 23:22 posle početnih 10 minuta igre.

Ipak, nije ni Zvezda tek ko - četa sa Malog Kalemegdana je uzvratila serijom od 7:0, uz pogotke Nedovića, Luke Mitrovića i Fakunda Kampaca i to je praktično bio početak sigurnije igre crveno-belih i najava da su podigli igru na viši nivo. Nalete favorita prekidao je Cerovina, ali su puleni Duška Ivanovića ubrzo stigli i do dvocifrene prednosti - 37:26. Do kraja prvog poluvremena Mega je uspela da to vođstvo malo i smanji, ali je Crvena zvezda na odmor otišla sa prednošću od +7 poena razlike - 51:44.

Nastavili su i u drugom poluvremenu sa odličnom borbom košarkaši Mege, na trojke rivala odgovarali trojkama, a u 24. minutu stigli i od minusa od 4 poena - 61:57. Razbudili su se tada Mitrović, Ognjen Dobrić i Filip Petrušev, pa je novom serijom od 7:0 Zvezda povela sa 68:57. Naročito je u tim trenucima bio raspoložen Dobrić, pa su na kraju treće četvrtine crveno-beli najviše zahvaljujući njemu ponovo imali dvocifrenu prednost - 78:65.

Bio je to praktično i uvod u mirnu završnicu za Crvenu zvezdu, koja tokom poslednje četvrtine ne samo što nije dozvolila rivalu rezultatski povratak, kao što se to dešavalo tokom meča, već je svoju prednost i uvećavala.

Raspucali su se crveno-beli i na polovini poslednje deonice, pet minuta pre kraja meča, poenima Nedovića poveli sa +17 poena razlike - 87:70. Do kraja meča se ništa nije značajnije promenilo, pa su košarkaši Zvezde po isteku 40. minuta zasluženo proslavili novu titulu pobedika Kupa Radivoja Koraća.

 

Ostavite komentar