Sport > Košarka

Preokret MEGE za finale KUPA Radivoja Koraća: FMP u Čairu dotučen TROJKAMA

Izabranici Marka Baraća preokrenuli su rezultat u poslednjoj četvrtini i zasluženo stigli do borbe za titulu

Izvor: K1info

17/02/2023 > 19:19

podeli vest:

Preokret MEGE za finale KUPA Radivoja Koraća: FMP u Čairu dotučen TROJKAMA
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić


Prvi finalista Kupa Radivoja Koraća ove sezone je Mega, koji je u polufinalu u Nišu pobedila FMP sa 86:67.

Panteri su vodili tokom dobrog dela meča, ali su košarkaši Mege u trećoj četvrtini najpre sustigli, a zatim u odlučujućoj deonici utakmice i prestigli prednost rivala. Trojkama Alekse Uskokovića i Luke Cerovine Mega se "odlepila", FMP nije imao odgovor u napadu, pa je na kraju tim iz Železnika pognutih glava napustio teren.

Treba pomenuti i da je meč bio prekinut u 37. minutu pri vođstvu mege od 76:61, pošto su sudije napustile teren zbog uvredljivog skandiranja navijača sa tribina na račun košarkaša i rukovodstva ekipe iz Železnika. Ipak, po povratku na parket stvari se nisu mnogo promenile, a Mega je samo uvećavala prednost do kraja i izborila plasman u finale Kupa.

Najefikasniji u Megi je bio Petar Kovačević sa 20 poena, dok su Aleksa Uskoković i Danko Branković dali po 13 poena. U ekipi iz Železnika Aleksa Stepanović je dao najviše poena - 15, dok je Paulijus Valinskas ubacio 14 poena.

Izabranici Marka Baraća u borbi za titulu igraće sutra od 21 čas u Čairu protiv Crvene zvezde, koja je u drugom polufinalu pobedila Partizan.

 

Ostavite komentar