Sport > Košarka

HEROJSKA PARTIJA BORCA u inat ABA ligi: Sa samo 7 igrača Čačani morali na megdan Ciboni i IZGUBILI U POSLEDNJOJ SEKUNDI

ABA liga nije uvažila molbu Borca da se utakmica odloži zbog velikog broja bolesnih igrača

Izvor: K1info/mozzartsport.com

07/02/2023 > 20:23

podeli vest:

HEROJSKA PARTIJA BORCA u inat ABA ligi: Sa samo 7 igrača Čačani morali na megdan Ciboni i IZGUBILI U POSLEDNJOJ SEKUNDI
Foto: Starsport


U inat svima i uprkos svemu. Bili su prinuđeni košarkaši Borca Mozzart da izađu na parket Hale kraj Morave uprkos izostanku dela ekipe zbog stomačnog virusa i malo im je nedostajalo da stignu do veličanstvene pobede nad Cibonom.

Na tom putu isprečio se Sven Smajlagić pogotkom iz okreta na 0,3 sekunde pre isteka vremena. Hrvatski šuter tako je poništio spektakularan koš Miloša Glišića kojim je Borac Mozzart imao pobedu u rukama.

Tribine su eksplodirale od radosti, ali je Smajlagić, koji do momenta kada je rešio pobednika nije mogao da pogodi apsolutno ništa, imao poslednju reč za konačnih 84:83 (21:27, 17:16, 23:15, 23:25).

A sve to manje je važno od bruke i sramote koju je čačanima priredila ABA liga. Naime, satima uoči odigravanja susreta, u redovima Borca nisu želeli da pristanu na pritiske da se utakmica odigra, zbog činjenice da u vrhu ABA lige nisu prihvatili lekarske izveštaje doktora specijalista, ali su na kraju ipak morali na teren kako ne bi izgubili susret službenim rezultatom.

Trener Dejan Mijatović nije imao izbora, pa u vatru bacio talentovane juniore Pavla Nikolića i Matiju Miloševića, kao Đorđa V. i Đorđa M. Ćurčića. Herojski se Borac borio do samog kraja praktično sa šestoricom igrača pošto je Milošević na teren ušao u poslednjem minutu susreta.

Na kraju su glavnu reč u domaćim redovima vodili Hanter Hejl i Dijante Boldvin. Prvi je maltretirao odbranu Cibone svih 40 minuta, koliko je proveo na parketu, a susret je završio sa 29 poena (7/18 iz igre, 11/15 slobodna bacanja), devet skokova, pet asistencija i čak 15 iznuđenih faulova za indeks korisnosti 37.

Boldvin je odigrao 39 minuta i dopisao 24 poena (9/16 iz igre, 3/9 za tri), te po sedam uhvaćenih i podeljenih lopti za indeks 27.

 

 

 

Ostavite komentar