Sport > Košarka

Bilo je TEŠKO za gledanje: ZVEZDA razmontirala IGOKEU u Pioniru

Četa sa Malog Kalemegdana stigla do 16. trijumfa u ABA ligi

Izvor: K1info

05/02/2023 > 18:08

podeli vest:

Bilo je TEŠKO za gledanje: ZVEZDA razmontirala IGOKEU u Pioniru
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde razbili su Igokeu u 18. kolu ABA lige, pobedivši u Beogradu sa 104:71 (27:11, 34:19, 20:11, 23:30). Ovo je bila 16. pobeda izabranika Duška Ivanovića u regionalnom takmičenju, tako da su i dalje ostali usamljeni na vrhu tabele.

Ubedljiva pobeda u Pioniru mogla bi malo da zaceli rane crveno-belih, koji su u meč ušli kao apsolutni favoriti jer, bez obzira na sjajne rezultate u ABA ligi, Igokeu su dočekali posle četiri uzastopna poraza u Evroligi i potrebno im je da povrate samopouzdanje pred okršaje u evropskoj eliti.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Nemanja Nedović sa 20 poena, ali je čitav tim bio prilično raspoložen za igru, tako da su dvocifreni bili i Fakundo Kampaco i Ognjen Dobrić sa po 14 poena, Luka Vildoza sa 13, Dalibor Ilić i Filip Petrušev sa po 12 i Ognjen Kuzmić sa 11 poena. Kod gostiju je najviše poena - 17, postigao Nikola Tanasković.

U narednom, 19. kolu ABA lige, Crvena zvezda će igrati u gostima protiv Zadra, što će biti prilika za revanš, jer je reč o ekipi koja je do sada u ovom takmičenju, i to u Beogradu, nanela jedini poraz četi sa Malog Kalemegdana. No, pre eventualne "osvete", crveno-bele očekuje duel 24. kola u Evroligi - protiv Makabija 9. februara.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar