Sport > Košarka

MEGA ni do kolena PARTIZANU: Crno-beli BEZ MILOSTI, nastavljen trijumfalni niz

Izabranici Željka Obradovića zabeležili 16. pobedu u ABA ligi

Izvor: K1info

05/02/2023 > 20:07

podeli vest:

MEGA ni do kolena PARTIZANU: Crno-beli BEZ MILOSTI, nastavljen trijumfalni niz
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana rutinski su savladali Megu sa 103:78 (28:17, 37:20, 20:20, 18:21) u 18. kolu ABA lige. Crno-beli su ostali u vrhu tabele i sada imaju 16 pobeda, kao i Crvena zvezda, samo što četa sa Malog Kalemegdana ima i utakmicu manje i poraz manje.

Izabranici Željka Obradovića potvrdili su da su u odličnoj formi, jer ne samo da u poslednjih osam kola u ABA ligi nisu osetili gorčinu poraza, nego i u Evroligi imaju tri vezane pobede i nalaze se na 7. mestu, što im za sada garantuje plasman u završnicu elitnog takmičenja.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Jam Madar sa 15 poena, ali da je reč o timskoj pobedi svedoči i činjenica da su još petorica košarkaša Partizana imali dvocifren košgeterski učinak - Džejms Naneli sa 14, Kevin Panter, Danilo Anđušić i Alen Smailagić sa po 13 i Aleksa Avramović sa 10 poena. Kod domaćih je najefikasniji bio Nikola Đurišić, sa 17 poena.

U narednom, 19. kolu ABA lige, crno-beli će kod kuće ukrstiti koplja sa čačanskim Borcem u nedelju, 12. februara, ali ih pre toga očekuje duel u Evroligi, gde se u četvrtak, 9. februrara, u okviru 24. kola sastaju sa Bajernom u Minhenu. 

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar