Sport > Košarka

NBA liga PRODRMANA do koske: KAJRI Irving TREJDOVAN kod Luke DONČIĆA

Jedan od najboljih plejmejkera u SAD 2016. je osvojio šampionski prsten sa Klivlend Kavalirsima

Izvor: K1info

05/02/2023 > 22:01

podeli vest:

NBA liga PRODRMANA do koske: KAJRI Irving TREJDOVAN kod Luke DONČIĆA
Foto: Tanjug/AP


Kada je Kajri Irving nedavno tražio od uprave Bruklina da ga trejduju, malo ko je očekivao da će mu želja tako brzo biti uslišena - kao bomba je odjeknula vest da će plejmejker Netsa preći u Dalas Maverikse i zaigrati uz Luku Dončića.

Dogovor je, izgleda, brzo pao - i to kakav - u zamenu za Irvinga iz Maveriksa će u Netse otići Spenser Dinvidi i Dorijan Fini-Smit, a Bruklin će dobiti i pik prve runde 2029. i dva pika druge runde. Iz Bruklina je u Dalas otišao i Markif Moris.

Dakle, jedan od najboljih bekova NBA lige zaigraće uz Slovenca Luku Dončića, koji je neko vreme tražio igrača ol-star kvaliteta kao podršku u timu Dalasa, gde on vedri i oblači.

Irvingov boravak u Bruklinu je bio opterećen kontroverzama, pa je dobar deo prošle sezone propustio jer nije hteo da se vakciniše protiv koronavirusa, a kasnije je bio i suspendovan jer je na društvenim mrežama ulinkovao film sa antisemitskim porukama.

Bilo kako bilo, tridesetogodišnji organizator igre zna kako se osvajaju NBA titule, jer je sa Klivlend Kavalirsima već uzeo jedan prsten 2016. u paru sa Lebronom Džejmsom.

Posle toga igrao je u Bostonu i Bruklinu, gde je proveo vreme od 2019. do sada, sa manje ili više uspeha.

 

Ostavite komentar