Sport > Košarka

IVANOVIĆ nije tražio OPRAVDANJA posle Reala: To je moja GREŠKA

Trener Crvene zvezde istakao je da nema mesta za kritiku košarkaša

Izvor: K1info/Tanjug

10/01/2023 > 21:41

podeli vest:

IVANOVIĆ nije tražio OPRAVDANJA posle Reala: To je moja GREŠKA
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su izgubili od madridskog Reala (79:59) u 18. kolu Evrolige. Crveno-beli su dobar deo meča pružali odličan otpor favoritima - uspeli su da nadoknade minus od 14 poena razlike i povedu u trećoj četvrtini, ali je potom došlo do pada u igri.

Trener čete sa Malog Kalemegdana Duško Ivanović je posle meča na sebe je preuzeo odgovornost zbog poraza od "kraljeva".

- Mi smo izgubili jer smo kod rezultata kad smo imali prednost, odigrali dve-tri loše odbrane i to nije greška igrača, to je moja greška - izjavio je Ivanović na konferenciji za medije.

Ivanović je istakao da je njegova ekipa u jednom trenutku izgubila ideju kako treba da igra.

- Nismo imali šansu da pobedimo večeras. Ključni momenat je bio kad smo imali razliku, kad su nam dali dve trojke lagane. Prestali smo da igramo, izgubili smo ideje. To je Madrid iskoristio. Kad su jednom uzeli prednost, više nismo mogli da se vratimo. Ovo je ekipa koju mi imamo - tri igrača su mogla da igraju sa loptom - Nedović, Marković i Dobrić. Ostali mogu, ali ne znaju da igraju pik end rol. Nedović je to iskoristio kad je mogao, onda smo stali. Marković nije mogao više. Ne mogu da kritikujem svoje igrače - zaključio je Ivanović.

Zvezda posle mečasa Realom ima odnos od po devet pobeda i poraza u Evroligi, a naredni duel u ovom takmičenju će odigrati protiv Monaka 12. januara, takođe u Beogradu. Sledeći duel crnove-belih u ABA ligi zakazan za 15. januar, kada izabranici Duška Ivanovića gostuju u Podgorici i igraju protiv Budućnosti.

Standings provided by Sofascore
 

 

 

Ostavite komentar