Sport > Košarka

Pobeda IZ INATA: ZVEZDA JAČA od svih nevolja, kazni, povreda, Evrolige, Valensije...

Košarkaši Crvene zvezde gostovali su u Valensiji u utakmici 17. kola Evrolige

Izvor: K1info/telegraf.rs

06/01/2023 > 21:34

podeli vest:

Pobeda IZ INATA: ZVEZDA JAČA od svih nevolja, kazni, povreda, Evrolige, Valensije...
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde pobedili su kao gosti Valensiju rezultatom 77:75, u okviru 17. kola Evrolige.

Srpski šampion je slavio u ne preterano kvalitetnoj utakmici, te tako stigao do skora 9-8 u elitnom takmičenju.

Kockali su se crveno-beli, ispustili maksimalnih +9 u finišu vrlo brzo, a na pola minuta pre kraja, Valensija je prišla na pola koša zaostatka.

Zvezda je u ovaj meč ušla sa puno kadrovskih problema a toga je bio svestan i trener crveno-belih Duško Ivanović.

Zbog povreda van tima bili su Nikola Ivanović, Hasan Martin, Luka Vildoza i a dobro je poznata situacija sa Fakundom Kampacom. 

Turbulentnu nedelju u kojoj je najvažnije pitanje za zvezdaše bio status Fakunda Kampaca za Evroligu, košarkaši sa Malog Kalemegdana završili su teškim gostovanjem Valensiji u okviru 17. kola elitnog takmičenja.

 

Nije samo odsustvo Kampaca bio problem za crveno-bele, nevolje su se nakelemile, pa tako trener Ivanović nije mogao da računa na tri jaka aduta iz spoljne linije, na Vildozu i Ivanovića, pored pomenutog poslednjeg pojačanja Fakunda Kampaca.

Uprkos problemima, Zvezda nije digla belu zastavu na terenu ekipe koja je u dosadašnjem delu takmičenja pokazala kvalitet i jasne ambicije za Top 8 fazu. 

Nedović je ubacio jako važna slobodna bacanja, da bi Džons na drugoj strani lagano položio loptu u koš, te je ponovo bilo -1.

Petrušev je bio faulira ovoga puta, ali je on bio i te kako hladan (11/11 bacanja), ali je Džons i ovoga puta rutinski položio loptu u koš na pet sekundi pre kraja.

 

 

Usledila su bacanja Nedovića, koji je bio polovičan, da bi Harper promašio sa pola terena šut za pobedu, te je nestvarnoj drami došao kraj.

Junak pobede definitivno je bio Filip Petrušev, koji je utakmicu završio sa 25 poena, devet skokova, dve asistencije, dve blokade i dve ukradene lopte.

Čini se da su crveno-beli prečesto i u nekim trenucima bespotrebno slali protivničke igrače na liniju za slobodna bacanja.

Ipak, šut je goste dobre služio, energija je bila na nivou, kao i igra u tranziciji, oličena u dobrim kontranapadima, kojima je sredinom prve četvrtine i preuzela vođstvo.

Na samom startu igralo se koš za koš, da bi Zvezda serijom od 10:2 stekla prednost, koja je najviše išla do +7.

Najbolji na parketu bio je Filip Petrušev, koji u prvom delu gotovo da nije promašivao, postigavši 16 poena (4/5 za dva, 8/8 bacanja).

 

 

Poseban doprinos dali su Džon Holand sa dve trojke, odnosno Dalibor Ilić, koji je postigao bitne poene iz reketa kad nije išlo.

Početak drugog poluvremena bio je veoma tvrd napadački, a Valensija je malo po malo, topila prednost gostiju.

Nakon dugo vremena, u završnici trećeg kvartala, Valensija je izjednačila, međutim, Nedović je u tim momentima vratio i čuvao prednost crveno-belih.

Pored Petruševa, istakli su se i Nemanja Nedović sa 19 poena i šest asistencija, Ognjen Dobrić je ubacio devet, a Džon Holand osam poena.

Kod Valensije najbolji je bio Džons sa 16 poena, pet skokova i isto toliko asistencija, Harper je postigao 11, dok su po 10 ubacili Pradilja, Radebo i Rivero.

Zvezda naredni meč u Evroligi igra već u utorak, kada u Beograd stiže Real Madrid.

 

Nedovićevo veliko srce

Košarkaši Crvene zvezde tokom meča na sebi su imali majice sa natpisom "FreeFacu", aludirajući na zabranu nezavisnog finansijskog tela Evrolige za registraciju igrača, čime su praktično i onemogućili Argentinca da nastupi sve do marta, međutim to nije sve.

Nemanja Nedović, iako je nosio takvu majicu, on je iskoristio priliku da na leđima ispiše i imena Stefana i Miloša Stojanovića, dvojice ranjenih mladića na Kosovu, na koje su ispaljeni hici od strane Albanaca iz automobila u pokretu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar