Sport > Košarka

I to se dešava - PARTIZAN "osvetio" Zvezdu: CRNO-BELI razbili Zadar na startu NOVE GODINE

Izabranici Željka Obradovića u pobedničkoj atmosferi dočekuju naredni duel - u Evroligi, protiv Monaka

Izvor: K1info

02/01/2023 > 20:12

podeli vest:

I to se dešava - PARTIZAN "osvetio" Zvezdu: CRNO-BELI razbili Zadar na startu NOVE GODINE
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana ugostili su Zadar u 13. kolu ABA lige i ostvarili prvu pobedu u Novoj godini - 114:77 (34:25, 29:24, 27:15, 24:13). Crno-beli sada u vrhu tabele imaju isti broj pobeda kao i Crvena zvezda - 11, ali njihov "večiti rival" ima utakmicu manje.

I zanimljivo, jedini poraz u regionalnom takmičenju crveno-beli su pretrpeli u Beogradu upravo od Zadra, pa u neku ruku možemo da kažemo da je Partizan "osvetio" Zvezdu - koliko god se to ni jednima ni drugima neće svideti, ali to je već njihov problem.

Partizan i Zadar su ušli u duel ranopravno, a do prednosti gostiju od 17:16 ekipe su se smenjivale u vođstvu. Tada Tristan Vukčević pogađa najpre za tri, pa za dva poena, pridružuje mu se i Aleksa Avramović i, dok dlanom o dlan, crno-beli dolaze do +11 poena razlike - 19:18. Do kraja prve četvrtine domaći su čuvali tu prednost, a Kevin Panter je sa pet poslednjih poena za Partizan u ovom delu igre održao Zadar na distanci - 34:25.

Početkom druge četvrtine povredio se Panter, zbog čega je napustio igru, ali je Partizan nastavio sa dobrom šuterskom partijom. Vukčević, Avramović i Alen Smailagić su vodili domaće do +19 u četvrtom minutu ovog dela igre - 50:31. Luka Božić i Huan Dejvis su koliko-toliko vratili Zadar u igru, spustili prednost crno-belih na osam poena razlike - 55:47, ali su se pred kraj druge četvrtine domaći opet "odlepili" i prvo poluvreme završili vođstvom 63:49.

Foto: Starsport

Balša Koprivica se vratio u tim Partizana posle povrede

Izabranici Željka Obradovića furiozno su ušli u nastavak meča, a činjenica da su treću četvrtinu dobili rezultatom 27:15, značila je da su u poslednju deonicu ušli sa velikih +26 poena razlike - 90:64.  Jesu, doduše, crno-beli u nekim od poslednjih mečeva ulazili u poslednje četvrtine sa znatnom prednošću, a posle dovodili meč do dramatičnih završnica - kao protiv FMP-a u ABA ligi, a zatim i protiv Bajerna u Evroligi - ali duel protiv Zadra nije "mirisao" na neizvesnost.

I zaista, čvrstom, koncentrisanom odbranom, uz pomalo atraktivnih dodavanja i zakucavanja, Partizan je mirno priveo meč kraju, čak i uvećavajući prednost tokom poslednje deonice. Na kraju, zasluženi trijumf crno-belih od 37 poena razlike (114:77) i 11. pobeda u regionalnom takmičenju.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je sjajni Vukčević sa 25 poena, dok su dvocifreni još bili i Avramović sa 16, Koprivica sa 14 i Smailagić i Janis Papapetru sa po 13 poena. U Zadru je više od ostalih pokazao Božić, koji je na kraju na kontu imao 19 poena.

Ekipa Partizana sledeći meč će odigrati u Evroligi, 5. januara, kada će ugostiti Monako, dok ih naredni meč ABA lige očekuje 8. januara, kada će biti domaćini zagrebačkoj Ciboni.  

Standings provided by Sofascore
 

Ostavite komentar