Sport > Košarka

Obradović ZAGRMEO iz Istanbula: Ako možemo da POBEDIMO LIDERA Evrolige...

Trener Partizana istakao da je ponosan na izdanje svojih izabranika

Izvor: K1info

22/12/2022 > 22:52

podeli vest:

Obradović ZAGRMEO iz Istanbula: Ako možemo da POBEDIMO LIDERA Evrolige...
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana upisali su šesti trijumf u Evroligi ove sezone, i to kakav! Četa Željka Obradovića je protiv Fenerbahčea u Istanbulu, u hičkokovskoj završnici slavila sa 73:72 i tako praktično skinula sa trona doskorašnjeg lidera na tabeli.

Ova pobeda sigurno je još emotivnija za samog stratega crno-belih, jer se on vratio na mesto velikih uspeha, s obzirom na to da je vodio Fenerbahče od 2013. do 2020. godine, osvojivši za to vreme jednu Evroligu (2016/17), četiri prvenstva Turske, i po tri puta Kup Turske i Superkup Turske.

- Utakmice koje se završe na ovakav način znače da je sreća bila na našoj strani. Oba tima su mogla da pobede, ovoga puta smo to bili mi. Pobedili smo lidera Evrolige, ponosni smo zbog toga - istakao je Obradović i dodao:

- Verovali smo da možemo, došli smo u situaciju da na kraju pobedimo i tu situaciju iskoristili.

Obradović je prokomentarisao i veliki broj slobodnih bacanja za njegov tim.

- Da, to je mnogo, ali koliko smo promašili? Jedanaest? Eto, to je košarka... ako promašite šuteve, morate da igrate odbranu. Ona nam je bila problem u proteklim mečevima, a sada smo se za to prilično drugačije spremili - rekao je trener crno-belih.

Obradović je pri tome poslao jasnu poruku i svojoj ekipi i celoj evropskoj košarkaškoj eliti:

- Ako možemo da pobedimo lidera Evrlige, možemo da igramo sa bilo kime!

Rekao je trener crno-belih na konferenciji da je ovo lepota košarke.

- Nismo znali šta će da odigraju, nemoguće je znati, postoje mnoge opcije, u tim momentima je ključ u koncentreaciji i u odbrani. Ovo je lepota košarke. Naša borba i na tome čestitam igračima. Vrlo bitna pobeda za nas, verovali smo u naše kvalitete, a kada pobedite lidera Evrolige na njegovom terenu to znači da možete da igrate protiv svakoga - podvukao je ponovo Obradović na konferenciji.

Sa druge strane, trener Fenebahčea Dimitris Itudis čestitao je rivalu na zasluženoj pobedi.

- Čestitke Partizanu. Hvala navijačima koji su bili ovde, meč je mogao da ode na drugu stranu, mali detalji su na kraju presudili - kratko je poručio Itudis.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar