Sport > Fudbal

Uh, ovo NE PRIJA: Čak trojica Srba u NAJGOREM timu Mundijala

Možemo da se tešimo time da jedan iz pomenutog trija nije igrao za Orlove

Izvor: K1info

19/12/2022 > 19:27

podeli vest:

Uh, ovo NE PRIJA: Čak trojica Srba u NAJGOREM timu Mundijala
Foto: Tanjug/AP


Svetsko prvenstvo u Kataru završeno je pobedom Argentine nad Francuskom u fenomenalnom meču, koji je na kraju odlučen posle penala i kojeg ćemo se verovatno češće sećati nego očajnog učešća Orlova na Mundijalu 2022, ako se još neko uopšte i seća da smo bili tamo.

Ali, da ne bude da je to onaj subjektivni osećaj o očaju - kao reč je o našoj reprezentaciji, pa smo naročito razočarani zbog loših rezultata - ne, naprotiv.

Naime, mnogi specijalizovani sajtovi su napravili razne varijante najboljeg i najgoreg tima na SP, a po jednoj od njih čak trojica Srba su bila među najgorima u Kataru.

Da budemo precizni - po analizi sajta Whoscored.com dva reprezentativca Srbije su se našla u najgorem timu Mundijala, a treći je takođe Srbin, ali je predstavljao Kanadu šampionatu planete.

Pozicija najgoreg golmana pripala je, dakle, Kanađaninu, kapitenu Crvene zvezde Milanu Borjanu. On je u Kataru primio sedam golova, a nije uspeo da se istakne spektakularnim paradama kakve često, na primer, pravi u crveno-belom dresu.

Dva srpska reprezentativca koja su se našla među 11 katastrofalnih su Miloš Veljković i Saša Lukić. Možda je tu mogao da bude i neko drugi, ali u tri utakmice - protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske - Veljković je dobio prosečnu ocenu 5,97. Malo bolji je bio Lukić, mada ni on sa ocenom 5,99 nije naročito briljirao.

Milan Borjan ocenjen je sa 5,88, a lošiji od njega je samo napadač Katara Almoez Ali sa 5,82.

Srbija i Kanada imaju po dva igrača u ovom timu, dok prednjači Katar sa ček četiri. Pored Borjana, iz Kanade se "izdvojio" Alister Džonston (6,20), a u selekciji domaćina u timu su se našli još i defanzivac Kouki (6,01), krilni fudbaler Ahmed (6,17) i kapiten Hasan Al Hajdos (6,13).

U odbrani se nalazi i Kostarikanac Oskar Duarte (5,96), a spisak pomalo neočekivano zatvaraju dva veoma kvalitetna fudbalera... Aron Remzi (5,97) iz Velsa je imao Mundijal za zaborav, a najveće iznenađenje je Stiven Bergvajn (6,09), koji nije doprineo nijednom od 10 golova, koliko ih je postigla reprezentacija Holandije.

 

Ostavite komentar