Sport > Fudbal

Peđa MIJATOVIĆ iz Katara: Voleo bih FRANCUZE u finalu, Hrvati nemaju za čim da žale

Kamera ne može da snimi kako Mesi preleti, utrči, onda shvatiš da je to neverovatan igrač, apsolutni genije, ocenio je Mijatović

Izvor: K1info

14/12/2022 > 16:02

podeli vest:

Peđa MIJATOVIĆ iz Katara: Voleo bih FRANCUZE u finalu, Hrvati nemaju za čim da žale
Foto: ATA Images


Srbija je ispala iz takmičenja, ali Svetsko prvenstvo u fudbalu se zahuktava. Argentina je prvi finalista koji će igrati u Kataru. Ko će stati na crtu Argentincima, Francuska ili Maroko, biće poznato večeras. O tome da li je Hrvatska mogla više protiv “magičnog Mesija” govorio je u emisiji “Uranak” na K1 televiziji naš proslavljeni reprezentativac Predag Peđa Mijatović.

- Imao sam priliku da budem na jučerašnjoj utakmici i mislim da je Argentina bila bolja od Hrvatske. Bilo je tu nekih pola sata dobre igre Hrvatske do primljenog gola, kasnije, naravno, Mesi i ekipa bili su bolji, prava su takmičarski tima i znaju šta hoće. Mislim da je ta prva utakmica, taj poraz protiv Saudijske Arabije još više motivisao igrače Argentine, a Mesi Mundijal još nije osvojio i mislim da je fokusiran da to uradi i jako su blizu da postignu taj uspeh. I pre Mundijala sam rekao da je Argentina jedan od favorita. Zašto? Zato što su aktuelni prvaci Južne Amerike i to je taj neki ciklus i ta neka dinamika koju još uvek prate - rekao je Mijatović u “Uranku”.

Tokom razgovora sa Jovanom Joksimović, Peđa Mijatović otkrio je detalje sa jučerašnjeg suočavanja reprezentacija Argentine i Hrvatske, ali i generalno sa ovog velikog sportskog takmičenja u Kataru.

- Ambijent je fenomenalan, stadion je spektakularan. Naravno, u toku jučerašnje utakmice dominirali su navijači Argentine. To je prosto neverovatno kako jedna nacija u dosta haotičnoj ekonomskoj situaciji u toj zemlji može da dođe u tolikom broju. Bilo je oko 50.000 navijača iz Argentine i među njima je vladala potpuna euforija. Organizacija je fenomenalna, sve isto tako funkcioniše, FIFA to sve izuzetno dobro radi. Dok si na stadionu i blizu stadiona, imaš taj osećaj da je Mundijal, međutim, u hotelu i oko hotela nemam baš taj utisak, da se nešto značajno dešava. Dobar je fudbal, dobra je organizacija, videćemo šta će biti večeras, na tom drugom polufinalu. Ja lično, sa svim poštovanjem prema Maroku, bih voleo da Francuska ode u finale - otkrio je Peđa Mijatović.

Foto: K1/Printscreen

 

Navijači sa ovih prostora i oni koji su sinoć bodrili Hrvatsku smatraju da nije bio penal.

- Objektivno rečeno, morao je da se svira. Iako sam ja na strani Hrvatske, to su stvari koje su po ovom novom sistemu suđenja apsolutno za penal. E, sad, čuli smo trenera Hrvatske koji je rekao da smatra da nije bio penal, što je možda i normalno da kaže. Ali mislim da je suđenje bilo korektno i da je to stvarno bio prekršaj za kazneni udarac.

Posle tog prvog gola koji je dao Mesi, osetno je bilo razočarenje hrvatskih reprezentativaca.

- Hrvatska je jedna jako dobra reprezentacija. Oni su, da se razumemo, drugi na svetu. Na poslednjem Svetskom prvenstvu su igrali finale, a na ovom možda nisu imali te ambicije. Objektivno, bilo je puno favorita, ali i kroz igru i utakmice, imali su možda malo i sreće. To je jedna kompaktna ekipa koja zna šta hoće, defanzivno su funkcionisali savršeno do jučerašnje utakmice. I mislim da su napravili jednu fantastičnu stvar. Igrati na svetskom prvenstvu dva puta zaredom, na prošlom finale, sada polufinale, stvarno je veliki uspeh. Tako da oni mogu da budu zadovoljni. Video sam jednu dobru utakmicu, dobru selekciju koja zna da se takmiči. Jako je komplikovano igrati protiv Argentine, protiv Mesija koji je jako fokusiran. Mislim da Hrvatska treba da bude zadovoljna postignutim.

Foto: Tanjug/AP

 

Lionel Mesi važi za jednog od fudbalera koji na terenu daje sve od sebe.

- Što se tiče neke klase i ranga na osnovu svega što je do sad uradio, Mesija bih stavio u rang sa, po meni najboljim u istoriji fudbala, a to je Maradona. Dva Argentinca, dva levaka, i jedan i drugi su jako niski. Fudbal, kad gledaš na televiziji, imaš utisak da je sve što Mesi radi neverovatno, a kad si na samom stadionu, vidiš da kamera ne može da snimi kako preleti, utrči, onda shvatiš da je to neverovatan igrač, apsolutni genije! Za ljude koji vole fudbal, sve što Mesi radi izgleda neverovatno. Mesi stvarno pravi razliku i jednostavno je genijalac.

Foto: Tanjug/AP/Natacha Pisarenko

 

Večeras od 20 časova očekuje se još jedna utakmica, Francuska će se suprotstaviti Maroku, a kako je naš bivši reprezentativac istakao, u Kataru je najviše navijača upravo Maroka i Argentine.

- Mislim da će večeras navijači biti igrač više za Maroko. Tako kažu, videćemo. Mislim da je i na jučerašnjoj utakmici upravo podrška sa tribina bila igrač više, pogotovo na početku utakmice - istakao je Predrag Mijatović.

 

Ostavite komentar