Sport > Fudbal

Leo Mesi i DVA REKORDA: Kapiten Argentine ispisao istoriju

On je dao 11. gol u dresu argentinske reprezentacije na Svetskim prvenstvima

Izvor: K1info

14/12/2022 > 09:16

podeli vest:

Leo Mesi i DVA REKORDA: Kapiten Argentine ispisao istoriju
Foto: Tanjug/AP/Pavel Golovkin


Kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Mesi postao je najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima na Svetskim prvenstvima.

Mesi se upisao u strelce na meču polufinala SP protiv Hrvatske u 34. minutu sa penala. On je stigao do petog pogotka na Mundijalu u Kataru, što mu je bio 11. gol u dresu argentinske reprezentacije na SP.

Kapiten "gaučosa" do sada je prvo mesto delio sa legendarnim argentinskim fudbalerom Gabrijelom Batistutom sa 10 golova.

Osim što je odveo svoju zemlju u novo finale, tridesetpetogodišnji fudbaler PSŽ je ispisao novu istoriju.

Naime, Mesi je postao prvi igrač Argentine u istoriji koji je postigao po gol u tri različite nokaut faze na Svetskom prvenstvu.

Posebno je zanimljiva činjenica što pre Mundijala u Kataru Mesi nije nijednom zatresao mrežu protivnika posle grupne faze.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Argentinac je bio strelac u osmini finala u pobedi svog tima nad Australijom 2:1. Mrežu je zatresao i u četvrtfinalnom meču protiv Holandije, a večeras se u strelce upisao i u polufinalu protiv Hrvatske.

Mesi nikada nije osvojio Mundijal, pa je to jedini pehar koji im nedostaje u bogatoj karijeri, a šansu za to imaće u nedelju 18. decembra.

Argentina u finalu (nedelja, 16) čeka boljeg iz duela Francuska - Maroko.

Ostavite komentar