Sport > Fudbal

VENGER veruje u Piksija i Orlove: Bićete favoriti EURO 2024!

Smatram da je Stojković na pravom putu. Na turnirima poput Mundijala svaka greška skupo se plaća, kaže bivši menadžer Arsenala

Izvor: K1info

14/12/2022 > 10:29

podeli vest:

VENGER veruje u Piksija i Orlove: Bićete favoriti EURO 2024!
Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner


Dok se svet bavi plasmanom Argentine u finale Mundijala i pobedom nad Hrvatima, verovatno je i trenutak da se opet zapitamo gde smo mi tu, u toj svetskoj podeli karata. Mnogi smatraju da Srbija ume mnogo više i da eliminacija u grupnoj fazi SP u Kataru nije realan prikaz stanja naše fudbalske reprezentacije.

Da je tako, pokazao je i ugledni francuski stručnjak i bivši menadžer Arsenala, Arsen Venger, koji je kao direktor FIFA za razvoj fudbala uključen u sva fudbalska dešavanja, te je uživo gledao odlučujući meč Srbije na Mundijalu protiv Švajcarske. Kao prijatelj našeg selektora Dragana Stojkovića Piksija ima i te kako pravo da kaže šta je valjalo, a šta nije.

- Srbija je primila osam golova u tri meča. Na dve utakmice je primila po tri gola, sa takvim učinkom teško je bilo očekivati da osvoji više bodova. Odlično poznajem Piksija, on je bio vrhunski fudbaler, bio je moj igrač i smatram da je dobar trener. Međutim, na ovakvim turnirima se svaka greška skupo plaća i uvek je najvažnija prva utakmica. Vi niste počeli dobro protiv Brazila, a kad izgubite prvi meč, onda se stvara ogroman pritisak i sve postaje još teže - rekao je Venger koji sada radi kao šef globalnog razvoja fudbala FIFA.

Foto: Starsport

 

Dok je Venger pričao o propuštenoj šansi Srbije protiv Švajcarske, pored njega je sedeo legendarni nemački reprezentativac Jirgen Klinsman i njegove reči odobravao glavom.

- Piksi ima jak, pobednički karakter. On je išao na pobedu, svesno se kockao jer mu je odgovarao samo trijumf, ali bio je to veoma težak meč. Delovalo je da je Srbija blizu onoga što želi, imala je u jednom trenutku i rezultat, ali vraćam se na ono da je primila previše golova...

I onda ključno, Venger smatra da Srbija ima potencijal koji će se pokazati na EURO 2024 i da će Orlovi biti takmaci za najviši plasman.  

- Piksi veoma dobro radi posao, on je trener već godinama. Rekao sam da je veoma inteligentan čovek, a ima i takve igrače, koji igraju lep fudbal. Siguran sam da će svi zajedno naučiti mnogo iz ovog ušešća na SP. Smatram da je Stojković na pravom putu, siguran sam da ćemo ga videti već na Evropskom prvenstvu i verujem da će Srbija na tom takmičenju biti ozbiljan izazivač, kandidat za veoma visok plasman - tvrdi Francuz.

Naredno Svetsko prvenstvo, 2026. biće održano u Kanadi, Sjedinjenim Državama i Meksiku, a na njemu će učestvovati 48 reprezentacija.

 

Ostavite komentar