Sport > Fudbal

HRABRA KOREJA među 16 najboljih, URUGVAJCI ELIMINISANI sa Mundijala

Nekadađašnji svetski prvaci završili takmičenje na Mundijalu

Izvor: K1info

02/12/2022 > 18:04

podeli vest:

HRABRA KOREJA među 16 najboljih, URUGVAJCI ELIMINISANI sa Mundijala
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Južne Koreje pridružili su se u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru Portugalcima, koji su taj plasman obezbedili i pre trećeg kola grupe H, odigranog večeras. U okviru tih mečeva trijumf Urugvajaca nad Ganom od 2:0 (2:0) nije bio dovoljan da izabranici Dijega Alonsa prođu dalje, dok je Južna Koreja pobedom protiv Kristijana Ronalda i drugova - 2:1 (1:1) nastavila takmičenje na Mundijalu.

Urugvajci su čitav posao završili još u prvom poluvremenu, tačnije završio ga je Đorđijan de Araskaeta, golovima u 26. i 31. minutu. On je najpre iskoristio priliku koju mu je Luis Suarez "namestio" jakim udarcem, nakog kojeg je golman Ati-Igi odbio loptu pravo do De Araskaete, pa ju je ovaj poslao pravo u gol.

U drugoj situaciji opet su akteri u završnici bili isti, samo što je Suares proigrao De Araskaetu, a ovaj iz prve uhvatio volej  i duplirao vođstvo Urugvaja. Međutim, ispostavilo se da je to bilo sve što su Urugvajci uradili do kraja duela što se tiče golova - meč je završen pobedom od 2:0, ali kako je Južna Koreja u zaustavnom vremenu dala gol Portugaliji za pobedu od 2:1, južnoamerička selekcija je eleminisana sa Mundijala.

Foto: Tanjug/AP

Južna Koreja zasluženo savladala Portugaliju

Južna Koreja je herojski odigrala svoj poslednji meč u grupi H, znajući da im je pobeda neophodna za prolaz dalje, ali i da im plasman u osminu finala zavisi i meča Gana - Urugvaj.

Kada je Rikardo Orta u 5. minutu doveo Porrugaliju u vođstvo, izgledalo je ipak da je plasman u završnicu Mundijala prilično daleko. Ipak, Korejanci se nisu predavali i uporno i strpljivo su tražili svoje šanse. Prvi su iskoristili u 27. minutu, kada je Kim Jong Kvon, defanzivac azijske selekcije, iskoristio grešku Ronalda prilikom kornera, zatresao mrežu Dioga Koste i izjednačio na 1:1.

I nastavili su izabranici Paola Benta da se bore i nadigravaju, da love svaku prili i dočekali veliku radost u nadoknadi vremena u drugom poluvremenu. Naime, Hvang Hičan je u 91. minutu matirao Kostu, i, s obzirom na rezultat meča Gana - Urugvaj, koji je u tom trenutku glasio 0:2, obezbedio Južnoj Koreji plasman u osminu finala. Međutim, trebalo je sačekati da se oba meča završe... 

Na kraju, mreže su mirovale u oba duela do isteka vremena, pa su fudbaleri Urugvaja razočarani završili učešće na Svetskom prvenstvu, dok će Južna Koreja igrati među 16 najboljih selekcija na svetu.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar