Sport > Fudbal

Dramatičan RASPLET u Grupi C - Argentina i Poljska IDU DALJE, kraj za Meksikance

Fudbaleri Argentine i Poljske plasirali su se u osminu finala Svetskog prvenstva gde će igrati protiv Australije, odnosno Francuske

Izvor: K1info/telegraf.rs

30/11/2022 > 22:11

podeli vest:

Dramatičan RASPLET u Grupi C - Argentina i Poljska IDU DALJE, kraj za Meksikance
Foto: Tanjug/AP/Jorge Saenz


Posle večerašnjih utakmica u Grupi C na Mundijalu saznali smo da dalje idu selekcije Poljske i Argentine, a sve zbog neverovatnog raspleta na meču Meksiko - Saudijska Arabija i gola u 95. minutu u momentu kada su oni jurili pogodak za prolaz dalje.

Znali su Argentinci da im treba pobeda i do nje su i stigli. Doduše, nešto više su se namučili nego što su mislili, ali je Poljska na kraju ipak pala, što je značilo da će Gaučosi izbeći Francusku u osmini finala. Na sreću Lea Mesija, saigrači su bili raspoloženi, pa su "zamaskirali" njegov promašen penal - 0:2 (0:0).

U 39. minutu igre, Vojćeh Ščensni nokautirao je Lea Mesija, a sudija Dani Makeli isprva nije dosudio penal. Međutim, to je uradio posle pregleda snimka. Međutim, poljski čuvar mreže se iskupio i odbranio taj kazneni udarac, tako što je sjajno pročitao udarac magičnog Argentinca, pa se bez golova otišlo na pauzu.

Foto: Tanjug/AP/Darko Bandic

 

Ali već u prvom minutu drugog dela videli smo magiju Gaučosa. Molina je proradio Mekalistera, koji je fantastično šutirao i "odmakao" loptu taman toliko da Ščensni ne može da je dohvati. Tada je navijačima Argentine pao ogroman kamen sa srca.

Foto: Tanjug/AP/Darko Bandic

 

Situacija je postala veoma komplikovana po Poljake u 67. minutu. Još jedna sjajna akcija je to bila za Argentince, koju je na kraju fantastičnim udarcem okončao Alvarez. Jurili su Gaučosi i treći gol, nisu ga dočekali, a to je na kraju ispalo fantastično za Poljake.

Standings provided by Sofascore

Na drugom meču, apsolutna drama! Saudijska Arabija poražena je od Meksika (1:2), ali su zbog tog gola iz nadoknade vremena doveli do toga da nemamo "mrtav čvor" odnosno da Poljska i tim iz Latinske Amerike imaju isti broj bodova i istu gol-razliku, pa da o prolazu odlučuju žuti kartoni.

Ruku na srce, i tu je Poljska bila u boljem položaju, pa je Meksiku svakako bio potreban jedan gol kako bi prošao dalje. Na nesreću navijača, ali i njih samih, do njega nije došlo.

Foto: Tanjug/AP/Moises Castillo

 

Posle prvog poluvremena bez golova, Meksiko je ubacio u brzinu u nastavku. Martin je u 47. minutu na dodavanje Montesa doneo ogromnu radost Meksikancima, koji su se nadali da će proći dalje, barem naočigled sjajne igre koju su prikazali.

Ali kosmička pravda nije bila na njihovoj strani. Pa čak ni posle magičnog udarca Šaveza iz 52. minuta iz slobodnog udarca. Tada je "Lusail Ajkonik Stadion" bukvalno mogao da se raspadne od silne buke navijača iz Latinske Amerike.

Foto: Tanjug/AP/Manu Fernandez

 

Međutim, oni do kraja nisu uspeli da postignu niti jedan pogodak. Sprečavale su ih ofsajd zamke, prekršaji, VAR... A na kraju i Saudijska Arabija, koja je u jeku njihove inicijative iz kontre stigla do počasnog gola koji njima ništa nije značio, ali je uništio snove Meksika. U 95. minutu je loptu u mrežu ubacio Al Davsari.

Argentina ide dalje sa prvog mesta. Poljska sa drugog. Meksiko i Saudijska Arabija nas napuštaju posle večerašnjih utakmica.

 

 

 

Ostavite komentar