Sport > Fudbal

Samo kad nije NIJE Feliks Brih - Argentinac Fernando Rapalini DELI PRAVDU na meču Srbije i Švajcarske

Utakmica Srbije i Švajcarske je na programu u petak od 20 časova

Izvor: K1info/Tanjug

30/11/2022 > 21:21

podeli vest:

Samo kad nije NIJE Feliks Brih - Argentinac Fernando Rapalini DELI PRAVDU na meču Srbije i Švajcarske
Foto: Printscreen youtube


Svetska fudbalska organizacija (FIFA) odlučila je da će prvi sudija na utakmici između Srbije i Švajcarske biti Argentinac Fernando Rapalini.

Dobro je da nije Feliks Brih koji je drastično oštetio "orlove" na prethodnom šampionatu sveta (kada nije dosudio očigleadan prekršaj za penal nad Aleksandrom Mitrovićem) ...

Rapalini važi za jednog od najboljih sudija na svetu. 

Rapalinija Švajcarska i te kako pamti po dobru, jer je upravo on sudio meč u osmini finala šampionata "starog kontinenta" kada su nakon penala "sajdžije" slavile nad Francuskom, te je Švajcarska tako prvi put u svojoj istoriji ušla u četvrtfinale.

To je najveći uspeh koji je Švajcarska ikada ostvarila na prvenstvima Evrope.

 

 

On je na ovom Mundijalu već sudio, i to duel Maroko - Hrvatska (0:0).

U aktuelnoj sezoni pokazao je da voli da sankcioniše igrače žutim kartonima, jer je u prvenstvu Argentine i južnoameričkim kupovima prosečno pokazivao skoro šest po utakmici, a na 28 mečeva je isključio čak šestoricu fudbalera.

Inače, asistenti Rapaljiniju u petak na stadionu "974" biće sunarodnici Huan Pablo Belati i Dijego Bonfega, a četvrti sudija biće Kanađanin Kevin Ortega.

Za VAR će biti zadužen Argentinac Mauro Viljano kome će pomagati Čileanac Hulio Baskuan, dok će ofsajde pregledati u video-sobi dvojica Urugvajaca, Nikolas Teran i Leodan Gonzalez.

Argentinski sudija je na internacionalnoj sceni od 2015. godine, dok je 2021. godine bio prvi sudija iz Južne Amerike koji je sudio utakmice Evropskog prvenstva.

Utakmica Srbije i Švajcarske je na programu u petak od 20 časova.

 

 


 

 

Ostavite komentar