Sport > Fudbal

AMATERSKI: Skupo su nas KOŠTALE GREŠKE, Tadić gleda u Brazil

Nadamo se da će Brazil da pobedi i da je sve i dalje u našim rukama, kaže kapiten

Izvor: K1info/Tanjug

28/11/2022 > 14:21

podeli vest:

AMATERSKI: Skupo su nas KOŠTALE GREŠKE, Tadić gleda u Brazil
Foto: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je da su greške skupo koštale naš nacionalni tim na meču drugog kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Srbija je odigrala 3:3 sa Kamerunom, iako je početkom drugog poluvremena vodila sa 3:1.

Foto: Starsport

 

- Nema dileme da je ovo bio najinteresantniji meč za gledanje. Treba biti pametan i inteligentan da utakmicu privedete kraju kako treba. Skupo su nas koštale greške. Apsolutno nepotrebno izlaženje zadnje linije kad protivnik ima loptu.  Ekipa se potpuno podigla, napravili smo nekoliko fenomenalnih šansi, a nakon tri gola, visok izlazak naše odbrane, pokušaj pravljenja ofsajda na ovakvom nivou ne bi smeo da se dešava, to je amaterski i koštalo nas je pobede - rekao je Stojković pred kamerom televizije "Arena sport".

- Imali smo prednost od 3:1 u drugom poluvremenu i u tim momentima je trebalo biti inteligentan i pametan i privesti utakmicu kraju, u čemu mi nismo uspeli.

 

Izlazak Strahinje Pavlovića u 56. minutu doneo je puno problema Srbiji.

- Imali smo ponovo taj peh da su dva centralna beka tražila izmenu, Pavlović i Veljković. Morali smo da reagujemo s obzirom na to da su oni imali dvojicu napadača. Nemamo sreće sa tim povredama, to nas brine i danas se opet pokazalo da smo morali prinudne izmene da pravimo - poručio je selektor.

Foto: Starsport

 

On je istakao da greške ne smeju da se dešavaju na narednim utakmicama.

- Bilo je dosta dobrih prodora i po jednoj i po drugoj strani. Mene kao trenera moraju da raduju tri postignuta gola i toliko šansi. Moramo da analiziramo kako smo primili tri gola i da se ubuduće ovo ne dešava - kazao je Stojković.

- Igrači su reagovali odlično, bilo je lepih golova, treći gol je fudbalska pozicija, ali na ovakvom nivou ne smeju da se prave takve greške. Njihova dva gola su došla identično što je neprihvatljivo. Šteta, ali idemo dalje. Navijamo za Brazil protiv Švajcarske. Treba biti realan i sagledati dobro. Opet kažem, šteta jer smo imali periode fantastične igre i neshvatljive greške. Nećemo da se predamo u svakom slučaju - tvrdi Piksi.

 

Kapiten Srbije Dušan Tadić kaže da je na meču sa "lavovima" nedostajalo komunikacije među igračima i da očekuje večeras da selekcija Brazila pobedi Švajcarsku.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

 

 

- Oni povedu, mi okrenemo i imamo sve pod kontrolom i onda nam se dese dva pogotka. Bilo je dosta pozitivnih stvari, bilo je i negativnih. Moramo da budemo pozitivni, pokazali smo već da možemo da pobeđujemo u odlulčujućim utakmicama. Raduje ofanzivna igra i stvorene šanse, mogli smo da postignemo mnogo više golova. Nadamo se da će ući kad bude najpotrebnije. Možda nam treba bolja komunikacija između igrača, da pričaju i da se zna tačno šta se dešava. To očekujemo od svakog od nas - zaključio je Tadić i naglasio:

-  Bili smo dobri, ali je bilo stvari koje smo mogli bolje. Nadamo se da će Brazil da pobedi i da je sve i dalje u našim rukama. Moramo da budemo pozitivni, pokazali smo već da možemo da pobedimo u odlučujućim utakmicama - naveo je Tadić.

 

Ostavite komentar