Sport > Fudbal

FRANCUSKA u osmini finala Mundijala, MBAPE srušio Dance

Posle dva kola u grupi D "galski petlovi" neprikosnoveni na vrhu tabele

Izvor: K1info

26/11/2022 > 19:21

podeli vest:

FRANCUSKA u osmini finala Mundijala, MBAPE srušio Dance
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Francuske prva su reprezentacija koja se plasirala u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su sa 2:1 (0:0) savladali Dansku u meču drugog kola grupe D na Mundijalu.

Može se reći da je Dance srušio fantastični Kilijan Mbape, golovima u 61. i 86. minutu, iako je kakvu-takvu nadu tokom meča Dancima dao Andreas Kristensen izjednačujućim pogotkom u 68. minutu. Ipak, "galski petlovi" su bili bolji rival u ovom duelu i mora se priznati da su zasluženo na čelu tabele sa maksimalnih šest bodova.

Sam duel je bio izvanredan - gledali smo bespoštednu borbu selekcija koje se nisu štedele, a već i u prvom poluvremenu izabranici Didijea Dešama su stavili svima do znanja da im je već sada na umu odbrana titule svetskog šampiona. Nije se znalo da li Kasperu Šmajhelu više preti Mbape, ili Žiru, ili Grizman... Danci su tek u drugom delu prvog poluvremena uspeli da stanu na loptu - Andreas Kornelijus je imao priliku u 36. minutu, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Danci su posle primljenog gola zaigrali angažovanije, pa je Kristensen izjednačio u 68. minutu udarcem glavom iz sredine šesnaesterca posle kornera, ali je Mbape pokazao vrhunsku klasu u finišu meča, uguravši loptu u gol posle centaršuta Grizmana u 86. minutu za konačnih 2:1 za Francusku.

U trećem kolu grupe D Francuska igra protiv Tunisa, a Danska protiv Australije - oba meča na programu su u sredu, 30. novembra, od 16.00 časova.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar