Sport > Fudbal

Mnogo DVA IZNENAĐENJA: Poljaci strpljivo DOTUKLI Saudijsku Arabiju

Izabranici Ervea Renara nisu imali snage da ponove podvig iz meča sa Argentinom

Izvor: K1info

26/11/2022 > 16:23

podeli vest:

Mnogo DVA IZNENAĐENJA: Poljaci strpljivo DOTUKLI Saudijsku Arabiju
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Poljske pobedili su Saudijsku Arabiju sa 2:0 (1:0) u drugom kolu grupe C na Svetskom prvenstvu u Kataru, golovima Pjotra Zjeljinskog u 39. i Roberta Levandovskog u 82. minutu. Iako se može reći da su Saudijci bili bolji rival, izabranici Ervea Renara ipak nisu imali snage da naprave još jedan podvig, kao kada su pobedili Argentinu na startu Mundijala.

Saudijcima je falilo više koncentracije - napadali su u talasima, ali u završnici nisu imali dobra rešenja, a i kada bi pogađali okvir gola, sve lopte je skidao fantastični Vojćeh Ščensni. Uostalom, pri vođstvu od 1:0 golman Poljaka je odbranio i penal u 1. minutu zaustavnog vremena u prvom delu igre, ali ne samo to - em što je zaustavio udarac El Davsasrija sa bele tačke, nego je odmah potom odbranio i udarac Al Breika, koji je prvi stigao do odbijene lopte posle neuspešno izvedenog jedanaesterca.

Trebalo je da fudbaleri Poljske budu favoriti protiv Saudijske Arabije u ovom duelu, ali je to važilo do početka Mundijala. Potom je šampionat počeo, Saudijci su pobedili Argentinu, pa je današnju duel Levandovskog i drugova protiv Renarovih izabranika, posle remija Poljaka u prvom kolu sa Meksikom, bio praktično mali derbi. Poljaci su mudro čekali svoje prilike, delovali su smirenije i iskoristili iskustvo koje imaju da zasluženo slave, iako je rival imao dosta prilika.

Međutim, kako je vreme odmicalo pretila je i Poljska, pa je Milik u 63. minutu pogodio prečku, a Levandovski u 66. minutu stativu. Poljaci su praktično stali na loptu u finišu meča, Saudijci nisu imali snage za preokret, a kada je u 82. minutu Levandovski postigao gol - za njega istorijski, jer je prvi koji je dao na svetskim prvenstvima - bilo je jasno da će Poljska u poslednje kolo ući sa četiri boda na tabelil.

U trećem kolu u grupi C na Svetskom prvenstvu Poljska će odmeriti snage sa Argentinom, dok će Saudijska Arabija igrati protiv Meksika - obe duela na programu su u sredu, 30. novembra, od 20.00 časova.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar