Sport > Fudbal

ENGLEZI masno LAGALI: Ekvador POBEDIO Katar na STARTU Svetskog prvenstva

Golovima Enera Valensije već u prvom poluvremenu raskrinkane neistine sa Ostrva

Izvor: K1info

20/11/2022 > 18:59

podeli vest:

ENGLEZI masno LAGALI: Ekvador POBEDIO Katar na STARTU Svetskog prvenstva
Foto: Tanjug/AP


Prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru je više bio u žiži interesovanja zbog najava iz Engleske da je namešten, nego što je fudbal bio u prvom planu. Smutljivci, kakvi su kroz celu istoriju, Englezi su rekli da će duel Katara i Ekvadora dobiti domaćini Mundijala sa 1:0, golom u drugom poluvremenu.

Međutim, njihova laž je srušena već u prvom poluvremenu, i to ju je sam razbio u paramparčad Ener Valesnija, golovima u 16. minutu (iz penala) i u 31. minutu, pa je zahvaljujući tome Ekvador posle prvih 45 minuta imao dva gola prednosti.

Postigao je Valensija gol i u 3. minutu, ali je on poništen zbog ofsajda posle reakcije iz VAR sobe. Ovaj igrač kao da je igrao sam protiv Katara, pa je u 41. minutu dobio nezgodan udarac i morao da napusti teren. Iako se Valensija vratio i igrao do kraja poluvremena, postavilo se pitanje da li će i koliko moći da igra u nastavku.

Foto: Tanjug/AP

Ener Valensija (13) dobio je žestok udarac pri kraju prvog poluvremena

Kada su fudbaleri istrčali iz svlačionica pred početak prvog poluvremena i kad se videlo da ni u jednoj reprezentaciji nije napravljena izmena, navijači Ekvadora su odahnuli, jer je Valensija sa kapitenskom trakom i dalje predvodio svoje saigrače. Međutim, radost je bila kratkog veka - u 76. minutu kapiten Ekvadora je hramljući morao da napusti teren, pa se postavlja pitanje koliko je i trebalo da se vraća u igru protiv nejakog Katara i rizikuje pogoršanje povrede.

Do kraja meča mreže su mirovale, pa je krajnji rezultat ostao onaj sa poluvremena - 2:0 za Ekvador u prvom meču na Svetskom prvenstvu. Rutinska pobeda svakako je razlog za zadovoljstvo, ali na nju je senku neizvenosti bacila povreda Enera Valensije i ostaje da se vidi da li će biti spreman za meč drugog kola u grupi A, 25. novembra protiv Holandije.

Standings provided by Sofascore
 

 

 

 

Ostavite komentar