Sport > Fudbal

Otkriven RECEPT za BRAZIL: Šta MISTER zacrta, to ORLOVI sprovode

Naši reprezentativci održali prvu konferenciju za medije u Kataru

Izvor: K1info/Sportal.rs

20/11/2022 > 17:10

podeli vest:

Otkriven RECEPT za BRAZIL: Šta MISTER zacrta, to ORLOVI sprovode
Foto: Tanjug/AP


Pre nego što su danas istrčali na trening u kampu Al Arabija, Orlovi su imali vremena da se obrate i novinarima na konferenciji za medije. Ispred cele čete sedmoj sili su se obratili golman Vanja Milinković Savić i štoper Stefan Mitrović.

Njih dvojicu možda čeka i najteži zadatak pred prvi meč Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru, koji je na programu u četvrtak, 24. novembra, protiv Brazila.

Prvo pitanje, međutim, nije bilo u vezi sa "kariokama" - Mitrovića su strani novinari prvo pitali o podršci koja Orlovima dolazi iz Rusije.

- Drago nam je što su uz nas, svako ko je na našoj strani je dobrodošao. Lepo je što je stigla podrška - rekao je Stefan, a potom govorio o Draganu Stojkoviću Piksiju na insistiranje Brazilaca.

- On je neverovatan. Od prvog dana nam je doneo mentalitet, igrao je Svetsko prvenstvo i zna kako da preuzme na sebe pritisak. Jako je bitan za nas. Iskusan je i zna kako da nas vodi.

Foto: Tanjug/AP

Stefan Mitrović

Kako zaustaviti neverovatan napad Brazila? Pitanje je nad pitanjima...

- Znamo kakav kvalitet imaju, posebno u toj fazi terena, ali smo tokom kvalifikacija i Lige nacija kada je najteže da smo na visini zadatka. Definitivno recept postoji, daćemo sve od sebe šta Mister zacrta. Uradićemo sve da plan sprovedemo u delo. Ne pretimo Brazilu, samo imamo veru u sebe. Vera je najvažnija, imamo je, a pravo na to nam daju rezultati i igre u poslednjih godinu i po dana. Znamo da možemo da se nosimo sa svima.

Naš defanzivac se dotakao reči žive legende Bore Milutinovića i njegove prognoze da Orlovi idu u polufinale.

- Bora je velika legenda, nadam se da ćemo imati priliku da ga vidimo. Poštujemo njegove prognoze, ali se ne obaziremo na to, već na naš rad i kvalitet. Da budemo što spremniji - zaključio je Mitrović.

Reč je preuzeo Milinković Savić, govoreći o Brazilu:

- Brazil je jedan od favorita na turniru, ima veoma kvalitetne igrače i vrhunske igrače.

Jedinica Torina otkrila je kako se oseća u Kataru.

Foto: Tanjug/AP

Vanja Milinković Savić

- Uživam u svakom momentu, oseća se veličina Mundijala. Nisam znao šta da očekujem, ali sada treba da uživamo u ovim uslovima - dodao je naš golman.

Vanja će biti poslednja prepreka brazilskom napadu.

- Svi znamo kakav kvalitet ima Brazil. Da li ima recepta? Pripremićemo sa Misterom na najbolji mogući način. Ne pretimo nikom, došli smo da se borimo i verujem da će nas ispoštovati sreća. Ne obećavamo ništa više od borbe - poručio je Vanja Milinković Savić.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar