Sport > Fudbal

Senzacionalan POVRATAK Murinja: Anćeloti u PENZIJI, GOSPODIN POSEBNI u Realu

Portugalac je vodio "kraljeve" od 2010. do 2013. i sa njima uzeo tri trofeja

Izvor: K1info/mondo.rs

11/11/2022 > 19:28

podeli vest:

Senzacionalan POVRATAK Murinja: Anćeloti u PENZIJI, GOSPODIN POSEBNI u Realu
Foto: Tanjug/AP


Karlo Anćeloti je zamenio Žozea Murinja u Realu 2015. godine, a sada bi Žoze Murinjo mogao da zameni Karla Anćelotija.

Današnje izdanje italijanske Republike donelo je senzacionalne vesti - moguć je povratak Žozea Murinja u Real Madrid! Sadašnji trener Rome je sa "vučicom" prošle sezone uspeo da uzme evropski trofej kada je uzeo prvi pehar u istoriji Lige konferencije, a sada bi mogao da se vrati u Madrid!

On je u Rimu potpisao trogodišnji ugovor koji mu ističe 2024. godine, a klub je rešio da mu ponudi produženje saradnje jer žele da ga zadrže bar još toliko.

Ipak, sada su se u sve to uključili Florentino Perez i Real Madrid. Navodno prema pisanju italijanskog lista oni razmišljaju da završe saradnju sa Karlom Anćelotijem na kraju sezone, a i sam Anćeloti razmišlja o penziji. On je javno više puta rekao da će mu ovo poslednji posao i da će završti karijeru nakon što završi drugi mandat u Realu.

Murinjo je od 2010. do 2013. godine vodio Real i u tom periodu je uzeo tri trofeja, a na klupi "kraljevskog kluba" zamenio ga je upravo Karlo Anćeloti. U Realu je Portugalac imao 128 pobeda, 28 remija i samo 22 poraza, a po jedan trofej Primere, Kupa Kralja i Superkupa sada deluje malo, ali treba imati na umu da je Gvardiolina i Mesijeva Barselona tada bila na vrhuncu moći.

Murinjo bi tako posle Rome mogao da se vrati na velika vrata među evropske velikane, baš kao što je uradio i Anćeloti, koji je nakon posla u Evertonu ponovo preuzeo Real.

 

 

Ostavite komentar