Sport > Fudbal

Kad vam ZAKLETI NEPRIJATELJ donese titulu: BOKA slavila, RIVER plakao, ARGENTINA ludovala

Nezapamćeni finiš šampionata digao celu zemlju na noge

Izvor: K1info

24/10/2022 > 14:12

podeli vest:

Kad vam ZAKLETI NEPRIJATELJ donese titulu: BOKA slavila, RIVER plakao, ARGENTINA ludovala
Foto: Tanjug/AP


O tituli šampiona Argentine ne samo da je odlučivalo poslednje kolo, nego su odlučivale poslednje sekunde dva meča, tokom kojih je čitava zemlja bila na nogama! A na kraju - do titule su došli fudbaleri Boke Juniors i to više zahvaljujući pobedi zakletih neprijatelja iz River Plejta protiv Rasinga, nego svojim izdanjem u meču odluke sa Indepedienteom.

Naime, u poslednjem kolu argentinskog šampionata dve ekipe su se borile za titulu, Boka Juniors i Rasing. Pre početka utakmica Boka je imala poen prednosti, tako da su obe ekipe su jurile pobede.

U 32. minutu na Bombonjeri Fernandez je doveo Independiente u prednost i doneo veliku nadu Rasingu, koji se mučio da probije otpor River Plejta. Ipak, samo dva minuta kasnije, bilo je 1:1, a gol je postigao Giljermo Fernandez. Mreže na utakmici Rasinga i River Plejta su mirovale.

Početkom drugog poluvremena, Sebastijan Vila je doneo Boki potpuni preokret, a čelnici Boke su već stavili šampanjac na hlađenje. Doduše, nekoliko minuta kasnije Rohas je doneo prednost Rasingu, ali u tom trenutnu to plavo-belima nije bilo dovoljno za titulu.

Foto: Tanjug/AP

Navijači Boke Juniors

U 80. minutu - šok na Bombonjeri! Nikolas Valjeho doneo je izjednačenje Indepentijenteu i veliku radost navijačima Rasinga, koji sa aktuelnim rezultatima (Boka 2:2, Rasing 1:0) imaju titulu u svojim rukama.

Ipak, radost je bila prekratkog daha. Samo minut kasnije, Rasing prima gol i Boka je ponovo na čelu tabele. Ali, to je bilo tek zagrevanje...

U 86. minutu - penal za Rasing, ogromna prilika za osvajanje titule! Loptu uzima iskusni Galvan, ali - promašuje udarac sa 11 metara.

Rasing svim silama napada i pokušava i posle promašenog penala da dođe do gola. Utakmica na Bombonjeri se završila (2:2) i čeka se samo kraj meča Rasing - River Plejt (1:1). Jedan neuspeli napad Rasinga završio se kontrom Rivera, koji postiže gol za konačnih 1:2, čime donosi titulu - Boki Juniors, zakletom neprijatelju. Nema sumnje da je ova pobeda rasplakala navijače Rivera podjednako kao i poražene navijače Rasinga, jer džabe pobeda kad je njome u ruke uručena titula arhineprijatelju...

Boka Juniors osvojila je tako 36. naslov šampiona i približila se River Plejtu - sada ima samo jednu titulu manje, dok je Rasing ostao na 18 titula.

Ono što je ostavilo podjednako veliki utisak i Argentini jeste i atmosfera, kao i proslava velikog uspeha u režiji navijača plavo-žute strane Buenos Ajresa.

 

 

 

Ostavite komentar