Sport > Time Out

Velika BORBA INIJESTE: Grlim ŽENU, kao da grlim JASTUK

Čuveni španski fudbaler govorio je o problemima sa kojima se uhvatio u koštac

Izvor: K1info

23/10/2022 > 15:23

podeli vest:

Velika BORBA INIJESTE: Grlim ŽENU, kao da grlim JASTUK
Foto: Printscreen/Youtube


To što je neko bogat i poznat ne znači i da je imun na muke "običnog" sveta. Tako je i jedan od najboljih veznih fudbalera sveta, proslavljeni španski igrač Andres Inijesta (38), imao problema sa depresijom, pa je otkrio i kako se to odrazilo i na njegovu igru, ali i na čitav život.

- Odlučio sam da govorim o svom mentalnom zdravlju i borbi protiv depresije. Znam da sam javna ličnost, ali morao sam da pričam o tim stvarima. Nikada nisam razmišljao o tome da li će me neko nazvati ludim ili slabim - rekao je Inijesta.

Španski fudbaler je opisao i kako se osećao u teškom periodu.

- Kada sam se borio sa depresijom najbolji deo dana bio mi je kada popijem tabletu i odem na spavanje. U depresiji gubiš životnu radost. Legnem u krevet, zagrlim ženu, a čini mi se da grlim jastuk. Nisam osećao ništa. Još uvek idem na terapije da bih sačuvao mir.

Depresija je veliki problem u savremenom svetu - već smo pomenuli da materijalni status nije bitan, ali nisu bitni ni pol, ni godine...

- Život vas nauči da depresija i mentalno zdravlje mogu uticati na svakoga. Ne radi se tu o materijalnim stvarima. Mogao sam da imam sve automobile sveta i sve što sam hteo, ali bilo mi je teško da se suočim sa životnim problemima. Morate trenirati svoj mozak, to je najvažnije - zaključio je Inijesta.

Danas Inijesta igra za japanski Visel Kobe, ali svi ga najviše pamtimo po briljantnim partijama u Barseloni, kao i u dresu reprezentacije Španije.

 

 

Ostavite komentar