Sport > Fudbal

Traže od FIFA da IZBACI IRAN sa SP: UKRAJINCI po svaku CENU hoće u KATAR

Mnogo bure diglo se pred početak Mundijala

Izvor: K1info/kurir.rs

24/10/2022 > 12:58

podeli vest:

Traže od FIFA da IZBACI IRAN sa SP: UKRAJINCI po svaku CENU hoće u KATAR
Foto: Printscreen/Youtube


Ako nisu mogli preko zelenog terena, možda bi mogli zbog rata u njihovoj zemlji - tako otprilike pokušavaju Ukrajinaci da dođu do Svetskog prvenstva u Kataru, koje počinje za manje od mesec dana.

Naime, ukrajinski fudbalski klub Šahtjor zatražio je od Svetske fudbalske federacije (FIFA) da izbaci Iran sa Mundijala u Kataru i da njihovo mesto zauzme Ukrajina. Kao razlog naveli su činjenicu da ta zemlja učestvje u napadu na njihovu zemlju.

- Šahtjor traži od FIFA da izbaci reprezentaciju Irana sa Svetskog prvenstva zbog napada na Ukrajinu. To bi bila poštena odluka kako bi se privukla pažnja sveta na državu koja pomaže u ubijanju Ukrajinaca. Upražnjeno mesto bi trebalo dodeliti Ukrajini. Naša selekcija nije imala jednake uslove sa ostalim timovima tokom odigravanja baraža. Momci su igrali srcem - navodi se u saopštenju kluba.

Ukrajnski klub apeluje na sve da izvrše pritisak na FIFA da se to dogodi.

- Dosta je skrivanja iza teze da politika nema uticaj u sportu - zaključuje se u saopštenju.

Teško je verovati da će FIFA napraviti tako drastičan potez sada kada je do starta turnira ostalo manje od mesec dana. Čak i da se to desi, njihovo mesto po pravilima ne bi mogla da zauzme Ukrajina, već neka selekcija iz te konferencije - u ovom slučaju to bi bili Ujedinjeni Arapski Emirati.

Podstimo, nedavno je i grupa sportista iz Irana tražila od FIFA da se njihovoj reprezentaciji zabrani učešće na Mundijalu zbog brutalnosti vlasti prema sopstvenom narodu.

 

Ostavite komentar