Sport > Fudbal

MESI NAJBOLJI fudbaler svih vremena: SLAŽETE LI SE sa izborom Britanaca?

Kriterijumi za ovakav izbori bili su igračko umeće, moć na terenu, osvojeni trofeji, ali i uticaji na najpopularniju igru širom sveta

Izvor: K1info/Tanjug

11/10/2022 > 10:58

podeli vest:

MESI NAJBOLJI fudbaler svih vremena: SLAŽETE LI SE sa izborom Britanaca?
Foto: Tanjug/AP


Koliko ljudi, toliko ćudi - toliko i selektora, doktora, advokata... malo je nas koji će se ustručavati da kažu koji je najbolji tim za sledeći meč, da daju jedini pravi recept u borbi protiv prehlade, da posavetuju prijatelja kako da reši spor oko međe sa komšijom. Uglavnom svi znamo sve, pa i ne treba da nas ljuti kad, na primer, britanski magazin "Forfortu" (fudbalskim rečnikom 4-4-2), napravi listu najboljih fudbalera svih vremena koja se ne slaže sa našom.

Tako je, na primer, argentinski reprezentativac i trenutno fudbaler francuskog Pari Sen Žermena Lionel Mesi najbolji igrač sveta svih vremena u izboru magazina "Forfortu" (fudbalskim rečnikom 4-4-2).

Engleski časopis je napravio listu 100 najboljih fudbalera svih vremena navodeći da su kriterijumi za ovakav izbori bili fudbalsko znanje, moć na terenu, osvojeni trofeji, ali i uticaji na fudbal širom sveta.

Mesi je prvi na listi, a iza njega je Dijego Armando Maradona.

Na trećem mestu je Brazilac Pele, a slede Portugalac Kristijano Ronaldo, Francuz Zinedin Zidan, Holanđanin Johan Krojf, nekadašnji reprezentativac Severne Irske Džordž Best, Nemac Franc Bekenbauer, Mađar Ferenc Puškaš i Brazilac Ronaldo.

Anketa

 

 

 

 

      

Ostavite komentar