Sport > Fudbal

Partizan posle PREOKRETA bolji od Čukaričkog - palo 5 golova u Humskoj

Veoma zanimljiva utakmica viđena je ove večeri u Humskoj

Izvor: K1info/Tanjug

16/10/2022 > 21:15

podeli vest:

Partizan posle PREOKRETA bolji od Čukaričkog - palo 5 golova u Humskoj
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Fudbaleri Partizana savladali su večeras Čukarički 3:2 (1:1) u utakmici 15. kola Superlige Srbije.

Strelci su bili Marko Docić i Uroš Drezgić za goste, dok su Kristijan Belić, Andrija Pavlović i Slobodan Urošević pogađali do uspeha domaćina.

Svestan činjenice da mu je tim umoran, verovatno emotivno ispražnjen posle velike pobede nad Kelnom, trener Partizana Gordan Petrić je rešio da odmori neke od nosilaca igre i to u svim linijama gtima, ali taj rizik nije doneo puno toga dobrog u prvih 45 minuta.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Izostanak Bibarsa Natha i Rikarda Gomeša iz startne postave je u velikoj meri otežao kreaciju igre crno-belih, jer Patrik Andrade, koji je igrao na svojoj poziciji i trebalo je da nadomesti “mozak” Izraelca jednostavno nije bio taj, što je u velikoj meri uticalo i na igru u poslednjoj trećini terena, odnosno završni pas ka Andriji Pavloviću, koga nije bilo dovoljno u akcijama.

Epilog svega - uspavanka koja je trajala punih pola časa, a u kojoj crno-beli, nisu napravili “krštenu” akciju, ne samo zbog toga što su imali problem u organizaciji igre, već i zbog fakata da su delovali nekako beskrvno, da nisu rizikovali i da se svaki napad odvijao u “istoj brzini”, dovoljno sporo da Čukarički uvek postavi na vreme i neutrališe i najmanju opasnost.

U toj početnoj fazi meča, gosti su, u najmanju ruku, bili ravnopravan rival, ali su se potom povukli u niski blok, iako možda i nisu imali potrebe za tim, jer na drugoj strani terena nije bio Partizan koji je toliko opasan da bi se branili.

Igrao se 35. minut, Siniša Saničan je u želji da provuče loptu iz poslednje linije pročitan, sevnula je kontra u kojoj je Čukarički preko Badamosija došao u priliku za udarac, što je napadač i učinio, lopta je usput udarila Markovića u ruku, a sudija Stefanović, posle konsultacija sa VAR sobom i ličnim pregledavanjem snimka, pokazuje na belu tačku. Marko Docić je preuzeo odgovornost i pogodio za – 0:1.

Živnuli su tada i navijači Partizana, svesni da su igrači u problemu, počeli su za žustrijim navijanjem i to je definitivno podiglo ekipu, koja je u minutama koji su usledili pritisla prorivnika i uspela da izjednači.

Bio je to 42. minut, posle kornera koji je izveo Živković, odbrana gostiju je intervenisala, ali slabo, parabolu na drugu stativu je vratio Menih, a Kristijan Belić, inače ratoboran i motivisan na nivou derbija u prvom delu, iskrao se čuvarima i u padu pogodio dalji ugao – 1:1.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Petrić je u poluvremenu izvršio dve promene: Fejsu je zamenio Natho, dok je umesto Andradea na teren kročio Rikardo, pridružujući se Pavloviću u napadu, Uticalo je to sigurno i psihološki i na domaće, ali i na gostujuće igrače, koji nisu izdržali ni puna dva minuta do kapitulacije.

Tek što je počeo 47. minut, crno-beli su napravili višak na desnom boku odakle je još jednom odlično centrirao Živković, spreman je bio Rikardo kao zapeta puška, ali je ispred njega skočio Andrija Pavlović i loptu zakucao glavom u mrežu – postigavši prvenac za Partizan – 2:1.

Gosti su došli do izjednačenja u 75. minutu. Posle kornera, odbrana Partizana je očajno reagovala, praktično niko nije ni skočio, pa je Drezgić prikucao loptu u mrežu na prvoj stativi.

Pobedu je na kraju doneo – kapiten, Baždar je izborio prekršaj nadomak kazneng prostora, crno-beli su ga brzo izveli, a Slobodan Urošević je pogodio pod samu prečku za 3:2, ispostaviće se, i za novu pobedu.

 

 

 

Ostavite komentar