Sport > Fudbal

Piksi svim snagama NAPADA BUGARE: Ovo je SASTAV Srbije, ima i IZNENAĐENJA

Timu Dragana Stojkovića Piksija potreban je samo bod protiv Bugarske u Leskovcu kako bi izborili vizu za kontinentalni turnir.

Izvor: K1info

19/11/2023 > 13:53

podeli vest:

Piksi svim snagama NAPADA BUGARE: Ovo je SASTAV Srbije, ima i IZNENAĐENJA
Foto: Starsport


Reprezentacija Srbije ima istorijsku šansu da se plasira na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Timu Dragana Stojkovića Piksija potreban je samo bod protiv Bugarske u Leskovcu kako bi izborili vizu za kontinentalni turnir.

Srbija: Vanja Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Babić, Živković, Lukić, Gudelj, Kostić, Tadić, Đuričić, Mitrović

Bugarska: Naumov, Turitsov, Atanasov, Petkov, V. Popov, Gruev, Kraev, F. Krastev, Kolev, Minčev, Despodov

Timu selektora Dragana Stojkovića Piksija biće dovoljan i bod, ali svi žele pobedu.

- Srećni smo što prvi put van Beograda, na jugu Srbije, igramo ovako važnu, najvažniju, utakmicu u ovim kvalifikacijama - rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Nemam ni najmanju dilemu oko sastava tima, znam startnih 11 i jedva čekamo utakmicu, dodao je on.

- Moramo da budemo oprezni, siguran sam da će utakmica da bude zahtevna jer imamo rasterećenog rivala. Ipak, kad smo već ovde ne pomišljamo da propustimo ovakvu šansu. Ovo je istorijska utakmica i ne mogu Bugari da imaju veći motiv od nas. Verujem da ćemo uz podršku sa tribina da budemo pravi i da pobedimo - naglasio je Stojković i dodao da je emotivan jer je ekipa smeštena u Nišu, njegovom rodnom gradu, a bio je i kapiten na poslednjem učešću na EURO 2000. godine.

Na pitanje da li je posebna motivacija što će predsednik Aleksandar Vučić gledati utakmicu, Stojković je rekao da će mu biti drago da dođe i da da veruje da će biti vatreni navijač.

- Mislim sa cela Srbija željno iščekuje plasman na EURO, naravno i predsednik, uostalom on je mnogo i učinio da bismo bili ovde. Bez političke podrške možete da maštate o 100 Marakana, ali ne bismo ih dobili, ne bismo izgradili ni ove stadione - naglasio je Stojković.

Ostavite komentar