Sport > Fudbal

POSETA KOJA MNOGO GOVORI! Kako je PREDSEDNIK UEFE rame uz rame sa Vučićem otvorio stadion u Zaječaru.

Prvi čovek UEFE pohvalio je Srbiju i njen razvoj. Ističe da Srbija brzo napreduje.

Izvor: K1info/Tanjug

19/11/2023 > 15:49

podeli vest:

POSETA KOJA MNOGO GOVORI! Kako je PREDSEDNIK UEFE rame uz rame sa Vučićem otvorio stadion u Zaječaru.
Foto: ANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/nr

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin danas na otvaranju stadiona u Zaječaru rekao je da je srećan što vidi krasnu infrastrukturu i što je po prvi put u ovom delu Srbije. Pored toga, istakao je da bi voleo da se što više reprezentacija iz regiona nađe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, kao i da mu je drago da Srbija ima sve bolju infrastrukturu.

Čeferin je čest gost Srbije, a danas je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem obišao stadion "Kraljevica" u Zaječaru.

- Baš mi je drago kad vidim ovako krasnu infrastrukturu i što sam u ovom delu Srbije u kom nisam nikad pre bio. Nisam mnogo toga video, osim iz aviona i automobila, ali mi je baš drago da smo došli. Drago mi je da i ovi delovi Srbije dobijaju pravu infrastrukturu - rekao je Čeferin Tanjugu.

Usledilo je pitanje novinara Tanjuga o selekcijama iz regiona koje su veoma blizu plasmana na Evropsko prvenstvo. Srbija, Hrvatska i Slovenija sve drže u svojim rukama kad je u pitanju odlazak na EURO preko kvalifikacija, dok će Bosna i Hercegovina igrati baraž.

- Drago mi je što su tri reprezentacije iz regiona blizu plasmana na Evropsko prvenstvo, Srbija, Hrvatska i Slovenija. Voleo bih da se plasiraju i Bosna i Hercegovina i Severna Makedonija, ali oni nemaju šansu. Bosna i Hercegovina ima baraž, ali kako igraju... Svakako bih voleo da se što više selekcija iz regiona plasira na Evropsko prvenstvo - zaključio je Čeferin.

Čeferin i Vučić nakon otvaranja novog stadiona u Zaječaru, stigli su u Leskovac na novi stadion odakle iz lože  prate meč između Srbije i Bugarske. 

Ostavite komentar