Sport > Fudbal

DETALJI MEČA KOJI ČEKA CELA SRBIJA! Sve je SPREMNO - da li ćemo se PLASIRATI na EP posle 24 godine?

Utakmica sa Bugarskom je na programu u 15 časova

Izvor: K1info/telegraf.rs

19/11/2023 > 12:43

podeli vest:

DETALJI MEČA KOJI ČEKA CELA SRBIJA! Sve je SPREMNO - da li ćemo se PLASIRATI na EP posle 24 godine?
Foto: Fudbalski savez Srbije


Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo, prvo posle 24 godine, a za to će im biti potreban makar bod protiv Bugarske!

Orlovi su apsolutni favoriti i u nekim ludim kalkulacijama ići će na EP čak i ako izgube - s tim da u tom slučaju Crna Gora ne sme da pobedi u Mađarskoj. O lošem rezultatu niko i ne razsmišlja, svi u nacionalnom timu su fokusirani na trijumf i svi veruju da će do njega doći.

Kad se igra i gde je TV prenos?

Utakmica je na programu u 15 časova i biće direktno prenošena na javnom servisu kanalu Arena Sport Premijum 1.

Belgijanac Erik Lambrehts biće glavni sudija meča Srbija - Bugarska! Njemu će pomagati Žo de Vajrd i Kevin Monteni. Četvrti sudija biće Nejtan Verbomen, dok će u VAR sobi sedeti Pol Van Bekel i Jan Boterbeg.

Foto: Fudbalski savez Srbije

 
Zdravstveni bilten i suspendovani igrači

Srbija odranije ima problema sa povredama kada su u pitanju Sergej Milinkvoić Savić, Darko Lazović i Mijat Gaćinović. Takođe, Srđan Babić je rovit i zbog problema sa anginom naknadno se priključio nacionalnom timu.

Bugari će biti lišeni pomoći standardnog štopera Valentina Antova koji je u prethodnom meču dobio crveni karton.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Gledajući samo poslednje susrete koje su ove dve selekcije odigrale, Bugari svakako mogu da kažu da su bolje prošli. Odigrali su 2:2 sa Mađarskom, mada su bili blizu senzacije i primili su gol u dubokoj nadoknadi vremena.

S druge strane, Srbija je izgubila u prijateljskom meču od Belgije, ali je onaj oktobarski protiv Crne Gore dobila, što je najvažnije s obzirom na to da je on bio ključan za plasman na EP. Dakle, još bod i sledi odlazak u Nemačku.

Nagrada od UEFA za plasman na EP iznosi 9,5 miliona evra, igrači će dobiti 40 odsto što znači da će međusobno podeliti 3,8 miliona evra.

Ostavite komentar