Sport > Fudbal

PIKSI SE OBRATIO PRED MEČ ODLUKE: Znam kojih 11 će sutra popodne istrčati NA TEREN - sami odlučujemo o svojoj SUDBINI

Igramo sa ekipom koja je rezultatski rasterećena - poručio je selektor

Izvor: K1info/kurir.rs

18/11/2023 > 16:47

podeli vest:

PIKSI SE OBRATIO PRED MEČ ODLUKE: Znam kojih 11 će sutra popodne istrčati NA TEREN - sami odlučujemo o svojoj SUDBINI
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije obraća se javnosti pred poslednji meč u kvalifikacijama za EURO protiv Bugarske.

- Što se sastava tiče nemam dilema, znam kojih 11 će sutra istrčati na teren - rekao je Piksi na početku obraćanja.

- Videli smo prazan stadion i zanimljivu utakmicu. Bugarska je kvalitetna ekipa i mi smo jako oprezni. Ne sme niko da pomisli, a kamoli mi ili igrači da će utakmica biti laka. Igramo sa ekipom koja je rezltatski rasterećena - poručio je selektor, pa nastavio:

- Mi sami odlučujemo o svojoj sudbini, takvu šansu ne pomišljamo da propustimo. Uz sam kvalitet koji Bugarska ima, ne treba da ima veći motiv od Srbije. Istorijska utakimica za ovu generaciju igrača i oni su toga svesni - rekao je Piksi.

 

Na pitanje da li je posebna motivacjja što će predsednik Aleksandar Vučić gledati utakmicu, Stojković je rekao da će mu biti drago da dođe i da da veruje da će biti vatreni navijač.

- Mislim sa cela Srbija željno iščekuje plasman na EURO, naravno i predsednik, uostalom on je mnogo i učinio da bismo bili ovde. Bez političke podrške možete da maštate o 100 Marakana, ali ne bismo ih dobili, ne bismo izgradili ni ove stadione - naglasio je Stojković.

Foto: Starsport

 

Kapiten Dušan Tadić istakao je da je ekipa u jako dobroj situaciji i da želi to da kruniše dobrom igrom i pobedom u stilu ode na EP.

- Posle dva Svetska, bilo bi lepo da odemo na Evropsko prvenstvo. Nadam se da će postati normalno da Srbija ide na svako veliko takmičenje. Svi mi u srpskom fudbalu želimo da tako bude i samo neka se tako nastavi - poručio je Tadić i dodao da nema ništa protiv da se uvek rešava u poslednjem kolu, ali da uvek ode na veliko takmičenje.

Duel Srbije i Bugarske na programu je u nedelju od 15.00 časova.

Ostavite komentar

Ana

Piksi je smešan sa ovakvim izjavama.. Pa mi igramo sa Bugarima, eee i on se trese da li ćemo uzeti bod....jadna smo mi reprezentacija sa ovakvim naprednim SNS selektorom

18.11.2023 16:53