Sport > Fudbal

Belgijanci otkrili da li će Srbija ODIGRATI UTAKMICU u Briselu: A evo šta kaže PIKSI

Odlučeno je da se duel odigra u istom terminu, ali na stadionu u Levenu, bez navijača

Izvor: K1info/Tanjug

15/11/2023 > 00:25

podeli vest:

Belgijanci otkrili da li će Srbija ODIGRATI UTAKMICU u Briselu: A evo šta kaže PIKSI
Foto: Starsport


Prijateljska utaknica između fudbalskih reprezentacija Belgije i Srbije, koja je trebalo da se igra sutra uveče u Briselu, zbog kiše je "premeštena" u Leven i igraće se bez publike.

- Zbog jake kiše poslednjih dana, sudije su odlučile da teren na stadionu "Kralj Boduen" nije za igru. Zbog toga je odlučeno da se prijateljski meč protiv Srbije odigra u Levenu. S obzirom na kratak rok i nemogućnost da se utakmica bezbedno organizuje u prisustvu navijača, utakmica će se igrati bez publike - navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Belgije.

Fudbalski savez Srbije saglasio se i prihvatio promenu mesta odigravanja utakmice, koja će početi od 20.45 sati.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je pred utakmicu sa Belgijom, da će sutra srpskim fudbalerima protivnik biti jedna od najjačih selekcija na svetu.

Reprezentacija Srbije stigla je u Brisel, gde je sutra od 20.45 očekuje prijateljski meč sa Belgijom.

- Pred nama je veliki izazov, bez obzira što utakmica protiv Belgije nema rezultatski značaj. Igramo protiv jedne od najjačih reprezentacija ne samo u Evropi, već i na svetu. Imaju u svojim redovima igrače vanserijske klase i biće to dobar test za ono što nas očekuje u Leskovcu. Sa druge strane, reč je o prijateljskoj utakmici u kojoj će oba tima izvršiti puno izmena i proveriti što veći broj igrača. To je normalno ako se ima u vidu da i njih i nas odmah posle duela u Briselu očekuju mečevi za bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da će utakmica biti veoma interesantna za gledanje - istakao je Stojković.

On dodaje da će najveća opasnost po gol Srbije pretiti od Romelua Lukakua.

- Lukaku jeste jedan od najboljih napadača u Evropi, ali belgijski tim poseduje čitav arsenal kvalitetnih igrača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Sve su to izuzetno brzi fudbaleri na koje moramo da obratimo posebnu pažnju. Imamo odgovornost da damo sve od sebe i da odigramo najbolje što možemo. Pozitivan rezultat iz Brisela bio bi lepa uvertira za duel sa Bugarskom - izjavio je Stojković.

Ostavite komentar