Sport > Fudbal

Mađari BESNI na Bugare zbog HAOSA oko UTAKMICE: Krajnje nesportski i neopravdano PONAŠANJE!

UEFA je "presudila" Bugarima i zabranila da gledaju svoju reprezentaciju protiv Mađarske

Izvor: K1info

14/11/2023 > 15:52

podeli vest:

Mađari BESNI na Bugare zbog HAOSA oko UTAKMICE: Krajnje nesportski i neopravdano PONAŠANJE!
Foto: Starsport


Reprezentacija Bugarske ugostiće selekciju Mađarske 16. novembra na stadionu "Vasil Levski" u Sofiji bez prisustva navijača.

Savez Bugarske je planirao da meč grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. sa Mađarskom odigra u Plovdivu bez prisustva navijača, pošto su se plašili od nereda i sukoba pristalica dve selekcije.

Međutim, gradonačenik Plovdiva Zdravko Dimitrov nije dozvolio odigravanje meča na stadionu "Hristo Botev", pošto su u toku radovi na rekonstrukciji ovog objekta.

U saopštenju FS Bugarske se navodi da je Evropska fudbalska unija posle razgovora sa svim zainteresovanim stranama naložila da utakmica bude odigrana u četvrtak od 18 časova na stadionu "Vasil Levski" u Sofiji bez prisustva navijača.

U četvrtak u grupi G u Podgorici će od 20.45 časova igrati Crna Gora i Litvanija. Prvo mesto na tabeli grupe G drži Mađarska sa 14 bodova, dok je Srbija druga sa 13. Crna Gora je treća sa osam, a Litvanija je na četvrtoj poziciji sa šest. Bugarska je poslednja na tabeli sa samo dva boda.

Foto: Starsport

 

 

Inače, mađarski fudbalski savez kritikovao je bugarski savez zbog "nesportskog" ponašanja jer su dva dana pre odigravanja utakmice kvalifikacija za Euro 2024., koja je na rasporedu u četvrtak, premestili lokaciju odigravanja iz Plovdiva u Sofiju.

Kasna promena mesta odigravanja uzrokovana je odlukom opšine Plovdiv da ne stavi stadion Hristo Botev na raspolaganje za utakmicu zbog građevinskih radova koji su u toku na stadionu.

Ostavite komentar