Sport > Fudbal

RODRI OTKRIO: Na poluvremenu smo SKAUTIRALI GLAZERA, naš rezervni golman mi je rekao KAKO DA MU DAMO GOL

Stefan Ortega Moreno mi je na poluvremenu rekao da njihov golman više obraća pažnju na visoke lopte u vazduhu, a ne kada ide dole nisko

Izvor: K1info/Sportal.rs

20/09/2023 > 08:44

podeli vest:

RODRI OTKRIO: Na poluvremenu smo SKAUTIRALI GLAZERA, naš rezervni golman mi je rekao KAKO DA MU DAMO GOL
Foto: Tanjug/AP


Rodrigo Hernandez Kasante, poznatiji kao Rodri, pohvalio je savet golmana Stefana Ortege Morena, nakon što je gol veziste pomogao Sitiju da pobedi Crvenu zvezdu u Ligi šampiona sa 3:1. Španac je mirno smestio loptu u donji ugao na nešto manje od 20 do kraja meča na stadionu Etihad, time je osigurao prva tri boda u Grupi G.

 

Vezni fudbaler već ima tri gola u svim takmičenjima ove sezone, a posebnu pohvalu rezervisao je za rezervnog golmana Sitija. 

- Okrenuo sam se u tom trenutku i potražio donji ugao. Ponekad ne morate da šutirate snažno. Stefan Ortega Moreno mi je na poluvremenu rekao da njihov golman više obraća pažnju na visoke lopte u vazduhu, a ne kada ide dole nisko, tako da je dobar savet! Golovi su nešto što postaje prirodno. To nije moja uloga, ali način na koji su nas branili... Bili su dobri u tom segmentu. To je nešto na čemu pokušavam da radim i da rastem, iako to nije moj najveći kvalitet, ali mogu da pomognem timu u nekim trenucima. Ne samo golovima, već i asistencijama.

Foto: Tanjug/AP

 

Još jednom je ocenio meč sa Crvenom zvezdom. 

- Mislim da je bila teška utakmica. Mogli smo da postignemo tri ili četiri gola u prvom poluvremenu, ali nismo bili dovoljno koncentrisani. U prvoj šansi su dali gol, ponekad je fudbal ovakav. Mislim da je najvažniji deo ove utakmice bio da dođemo do poluvremena, razgovaramo i kažemo sebi da se smirimo, da ne paničimo. Hajde da nastavimo da radimo svoj posao i na kraju smo dali tri gola, Hulijan je bio neverovatan. Bila je ovo kompletna igra u aspektima. 

Ovaj 27-godišnjak se etablirao kao jedno od prvih imena na listi važnih igrača Pepa Gvardiole zbog svoje izuzetne konzistentnosti.

Proglašen je za igrača utakmice nakon još jedne izvanredne igre i veruje da je njegovom razvoju pomoglo sticanje iskustva na poziciji na kojoj se traži. Takođe je posebno istakao neverovatnu podršku menadžera i štaba u klubu. 

- Uloga je teška uloga. Morate učiti godinama. Zaista sam zadovoljan kako sam porastao na ovoj poziciji. Svake godine rasteš i sve više razumeš. Radi se o tome da se ne krećeš, da uvek budeš osigurač, da ti saigrač veruje sa pasom. Najvažniji deo je poznavanje uloge. Uloga je da izbegnem kontranapade i da budem čvrst u poslednjoj trećini. Važan deo igre je povratiti loptu, to je moja najveća uloga u timu. Imamo mnogo alata u ovom klubu sa menadžerom kojeg imamo. Najveća prednost koju igrač može imati je mnogo alata na terenu. Morate da rastete na poziciji i razumete tim u kojem igrate, ali mislim da to dovoljno govori o osoblju i Pepu Gvardioli, ko god da dođe ovde radi dobro i lako se prilagođava.

Ostavite komentar