Sport > Fudbal

ZVEZDA POVELA, pa upala u Sitijevu mrežu: Prvak Evrope PREJAK, crveno-beli se dobro držali - 3:1

Srpski šampion poveo je u 45. minutu, iako jeMančester siti bio opasnost u skoro svakom napadu

Izvor: K1info/telegraf.rs

19/09/2023 > 20:56 >> 23:12

podeli vest:

ZVEZDA POVELA, pa upala u Sitijevu mrežu: Prvak Evrope PREJAK, crveno-beli se dobro držali - 3:1
Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson


Fudbaleri Crvene zvezde su otišli u Mančester s ciljem da naprave iznenađenje i bili su blizu. Aktuelni prvak Evrope pobedio je sa 3:1, iako su na poluvremenu vodili crveno-beli sjajnim golom Osman Bukarija u 45. minutu!

Crvena zvezda verovatno nema za čime da žali, i vraća se kući uzdignutog čeka. Zvezda je znala da nema šta da izgubi, da je ovo prilika za mnoge momke da se pokažu i da zasijaju na evropskoj sceni. Čak je i sam Barak Bahar, trener Zvezde, odlučio da izmeša karte, da izvede sastav s kojim nije igrao ni u Superligi, kako bi iznenadio i Gvardiolu i Mančester siti.

Izašli su defanzivno, a Bukari je trebalo da juri priliku iz kontre. Upravo to je i urodilo plodom. Mančester siti je napadao, dominirao, ređao šansu za šansom, a Zvezda nije prelazila svoju polovinu. Napadači Sitija su šutirali, a Omri Glazer je branio sve na sjajan, nestvaran način. Čak je i prečka bila saveznik Zvezde, Haland ju je pogodio, te je gol mirisao u vazduhu. Osećao se. Taj 20. minut i prečka Halanda su najavili dosta toga.

Ipak, Glazer je bio taj koji je spašavao. Zvezda je prvi put pripretila u 30. minutu, kada su imali kontru, posle koje je Bukari tražio u sredini svoje napadače, ali je i to Ederson zaustavio. Tada su usledile dve velike prilike Haland je prebacio gol, a Alvarez je potom u 10 minuta napravio nekoliko prilika i sve je to odradio Glazer.

Tada se u 45. minutu desio pravi šok. Osman Bukari je utekao odbrani, postigao je gol i utišao je Etihad.

Ponadala se Zvezda u tim minutima da može do iznenađenja, ali...

Već u 47. minutu je stiglo do poravnanja rezultata. Hulijan Alvarez i Eling Haland su odradili kratku akciju, veoma brzu, posle koje je napadač iz Argentine ubacio loptu u gol. Potom je nastavio Glazer da brani, zaustavljao je svaki udarac.

Međutim, golman Zvezde je postao i tragičar. Igrao se 60. minut meča, Hulijan Alvarez je izveo slobodan udarac, Glazer je želeo da izbaci tu loptu, ali ju je samo ubacio u gol. Od heroja je postao tragičar Glazer.

Ali, nije ga poljuljao ovaj gol, nastavio je odlično da brani, pre nego što je Rodri postigao novi gol u 73. minutu, koji je bio i pogodak za konačan rezultat.

 

Mančester siti - Crvena zvezda 3:1 (0:1)

90' - Kraj meča. Stao je Siti posle četvrtog gola.

73' - Novi gol za Mančester siti. Rodri je ovoga puta šutirao odlično, hirurški precizno i savladao je Glazera.

73' - Novi gol za Mančester siti. Rodri je ovoga puta šutirao odlično, hirurški precizno i savladao je Glazera.

70 - Uh... Opet brani Glazer, odlična utakmica.

67' - Loš šut Mirka Ivanića, jako loš. Otišla je lopta daleko od gola.

65' - Još jedna odbrana Glazera.

62' - Zvezda je do sada imala 4 šuta na utakmici, od kojih su 2 u okvir gola. Siti je imao 27 pokušaja spolja, a 11 je bilo na gol Glazera.

Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

 

60' - Greška Glazera i gol Mančester sitija... Izraelac je hteo da izboksuje loptu posle slobodnog udarca, međutim, promašio je loptu...

58' - Brani Glazer dva puta na neverovatan način. Hulijan Alvarez je šutirao, Glazer je odbranio, odbio je loptu do Halanda, ali je Glzaer stigao do nje i izbacio je.

53' - Postigao je gol Kajl Voker, ali, bio je u velikom ofsajdu.

51' - Šteta, Zvezda je poklekla odmah na startu drugog poluvremena, sada je sve ponovo na nuli.

7' - Dolazi odmah do poravnanja... Alvarez je strelac. Možda je mogao Điga bolje da odreaguje u ovoj situaciji, ali je ipak ostao na nogama, a lopta je ušla u gol.

46' - Startovalo je i drugo poluvreme.

Prvo poluvreme: 

45' GOOOL! BUKARI!!!! Sudija je proveravao da li je ofsajd, gledao se VAR, sve je čisto i Crvena zvezda vodi u Mančesteru. Ovim rezutatom se otišlo na poluvreme.

44' - Vrši prvu izmenu Pep Gvardiola na ovom meču. Iz igre izlazi Bernardo Silva, a umesto njega je na terenu Žeremi Doku.

41' - Ma kako samo brani Omri Glazer! Kakve prilike je imao Siti, ali je uspeo izraelski golman da brani sve. Neverovatno veče za njega.

38' - Opet prilika, opet šut. Alvarez je šutirao, ali je Omri Glazer sigurnom intervencijom odbranio svoj gol. Biće to i novi korner za Mančester siti.

36' - Uh... Još jedna opasnost pred golom Zvezde, ali, šut Gomeza je glavom izblokirao Srđan Mijailović.

34' - Novi promašaj Erlinga Halanda. Čak 13. šut Mančester sitija, ali je i ovaj otišao daleko preko prečke.

30' - Kakva šansa za Zvezdu! Odličnu su priliku imali, odigrali su na bok, pokušao je fudbaler Zvezde da centrira, ali je Ederson odbranio.

29' - Voker je šutirao, ali je lopta otišla pored gola. Ake je potom pokušao, ali brani Omri Glazer. Odlična odbrana golmana Zvezde!

Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

 

25' - Prečka čuva Zvezdu! Haland je imao odličnu šansu, štuirao je glavom, ali je lopta ostala na gredi.

24' - Prvi žuti karton ide Mančester sitiju. Rodri je zaradio zbog faula nad Bukarijem.

20' - Sreća za Zvezdu. Điga je promašio loptu, a Haland je nije očekivao i ona je otišla pored gola.

15' - Odlična odbrana Omrija Glazera. Rodri je uspeo da raskloni sve pred sobom, a onda je izraelski golman sjajno intervenisao.

10' - Pokušao je Fil Foden atraktivno makazicama, ali nije lepo zahvatio loptu, te ona izlazi u gol-aut.

9' - Već 4. korner za Engleze. groman pritisak domaćina.

1' - Utakmica je počela! Crveno-beli krenuli sa centra. Zvezda je u svojoj prvoj garnituri, crveno-belom, dok je Siti u plavo-belom.

 

Mančester siti - Crvena zvezda 3:1 (0:1)

(Alvarez 47, 60, Rodri 73 – Bukari 45)

Stadion: Mančester sitija; Sudija: Žoao Pinjeiro (Portugal)

Mančester siti: Ederson, Voker, Dijaz (od 84. Luis), Ake, Gomez (od 58. Akanđi), Rodri (od 83. Filips), Bernardo (od 44. Doku), Nunjes, Foden (od 83. Bob), Alvarez, Holand

Crvena zvezda: Glazer, Rodić, Dragović, Điga, Mijailović, Stamenić, Hvang (od 82. Kangva), Mitrović (od 77. Lučić), Ivanić (od 68 Olanjinka), Bukari (od 82. Degenek), Endiaje (od 68. Kraso)

Ostavite komentar