Sport > Fudbal

ODLIČNE VESTI ZA ZVEZDU: Sparta i zvanično šampion, TREĆI ŠEŠIR je nadohvat ruke

Neophodno je još samo da Real Sosijedad potvrdi četvrtu poziciju u Primeri, sve će se znati večeras

Izvor: K1info/Sportal.rs

24/05/2023 > 08:27

podeli vest:

ODLIČNE VESTI ZA ZVEZDU: Sparta i zvanično šampion, TREĆI ŠEŠIR je nadohvat ruke
Foto: Starsport


Svi čekamo da 10. juna gledamo finale Lige šampiona, igraće ga Mančester siti i Inter, a dok se spušta zavesa na ovu sezonu u Ligi šampiona. Međutim, polako se kompletira spisak učesnika u ovom takmičenju za narednu sezonu.

Posle devet godina Sparta iz Praga se okitila titulom prvaka Češke, a time je doprinela da Crvena zvezda može sa ponosom da kaže kako će čekati žreb za Ligu šampiona iz trećeg šešira. Novi šampion ove zemlje ima manji koeficijent od crveno-belih, pa tako ne mogu da budu ispred srpskog prvaka.

Ostalo je još samo da Real Sosijedad potvrdi četvrtu poziciju u Primeri, a u sredu uveče sve može da bude gotovo što se tiče toga, jer Viljareal igra protiv Kadiza. Žuta podmornica je trenutno peta i ima osam bodova manje od tima sa "Anoete", ali i meč manje.

Ukoliko sve bude "normalno", malo je verovatno da Zvezdu može neko da izgura sa ove pozicije, dok bi u samom vrhu moglo da dođe od određenih pomeranja u zavnsnosti od nekoliko faktora.

Poznato je da će u prvi šešir pobednik finala Lige Evrope u kome se sastaju Roma i Sevilja, dok bi među povlašćene mogao i Inter koji bi u slučaju da osvoji trofej elitnog takmičenja iz drugog prešao u prvi šešir. Ovaj scenario bi u drugi šešir gurnuo Fejnord koji je trenutno poslednja ekipa u prvom.

Čeka se i rasplet u Italiji gde će uskoro biti odlučeno hoće li Juventus biti kažnjen oduzimanjem 12 bodova, što bi Staru damu uklonilo sa spiska učesnika Lige šampiona. U tom slučaju bi na osnovu aktuelnog stanja profitirao Milan, kao i Arsenal koji bi sa prvog mesta u trećem šeširu prešao u drugi.

 

 

 

Ostavite komentar