Sport > Fudbal

NE MOŽE se lako na EURO: Stojković o ROVOVSKOJ borbi za tri boda i o SLATKOJ pobedi

Selektor Orlova zadovoljan posle drugog trijumfa u borbi za plasman na prvenstvo Starog kontinenta naredne godine

Izvor: K1info/Sportal.rs

27/03/2023 > 23:16

podeli vest:

NE MOŽE se lako na EURO: Stojković o ROVOVSKOJ borbi za tri boda i o SLATKOJ pobedi
Foto: Starsport


Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi izneo je utiske posle pobede u Podgorici nad Crnom Gorom (2:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Orlovi su sa dva gola Dušana Vlahovića stigli do novog trijumfa u G kvalifikacionoj grupi, u kojoj su prvi na tabeli posle dva kola.

- Znali smo da će biti teško, kako mislite da idete na EURO? Lako? Govorili smo da Crna Gora ima moć i snagu da napravi problem, baš utoliko je slađe. Najvažnije je da smo upisali tri boda - rekao je Piksi posle utakmice za televiziju Arenasport.

Selektor je naglasio značaj dve izmene na poluvremenu kada su ušli Vlahović i Andrija Živković umesto Filipa Đuričića i Ivana Ilića.

- Pretpostavili smo da će biti agresivni, igraju kod kuće. Nekoliko pasova koje smo pogrešili su nam stvorili paniku. Na poluvreme smo otišli sa "nulom", pa smo napravili dve izmene i imali mnogo sadržajnije poluvreme. Po meni je bilo mnogo bolje - završio je selektor.

U drugom večerašnjem meču u našoj, G grupi, Mađarska je pobedila Bugarsku sa 3:0 i nanela joj drugi poraz od početka kvalifikacija.​ Srbija naredni meč igra 20. juna upravo protiv Bugarske, u gostima.

 

 

Ostavite komentar