Sport > Fudbal

Piksi se IZVINIO naciji: PRIORITET plasman na EURO 2024, Dmitrović se oprostio

Džajić i ja nikada nismo bili u svađi. Nismo imali komunikaciju, ali tako možete sa nekim 10 godina i da sve bude u redu

Izvor: K1info

20/03/2023 > 12:16

podeli vest:

Piksi se IZVINIO naciji: PRIORITET plasman na EURO 2024, Dmitrović se oprostio
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković saopštio je da golman Sevilje Marko Dmitrović više neće nastupati za nacionalni tim, jer želi da se posveti klupskim obavezama.

Dmitrović (31) je za prvi tim Srbije branio na 19 mečeva i sada Srbija sa novim timom počinje kvalifikacije za EURO 2024.

- Marko Dmitrović neće igrati više za reprezentaciju, želim da mu se zahvalim na svemu i želim uspeh na svemu. To je njegova odluka želi da se posveti klupskim obavezama. Smatra da imamo dovoljan broj mladih golmana kojima bi trebalo pružiti šansu, nema tu nikakvih... Da se ne pravi nešto što nema veze sa istinom, ovo je istina. Hvala mu za dve godine zajedničkog rada - poručio je selektor.

Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi uoči mečeva kvalifikacija za EP protiv selekcija Litvanije i Crne Gore.

- Nalazimo se pred početkom jednog novog ciklusa. U pitanju su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Prioritet svih prioriteta je da budemo učesnici i učinićemo sve da kroz kvalifikacije ostvarimo cilj. Mislim da je ovo grupa igrača koja je u ovom trenutku najpotrebnija. Individualno da pričam zašto nekoga nema, mislim da bismo otišli daleko. Ovo je moja odluka i stojim iza nje. Igrači znaju da sam otvoren i direktan i tu nema ljutnje - rekao je Stojković.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

On je istakao da je golman Vladan Kovačević pristao da brani za Srbiju.

- U planu je bio poziv Kovačeviću, ali nismo želeli da rizikujemo, jer papirologija nije završena. On će biti pozvan čim to bude završeno. Važno je da smo postigli saglasnost da debituje i tu je sve jasno - kaže Stojković.

Srbija će u petak u Beogradu igrati sa Litvanijom, dok će se tri dana kasnije sastati sa Crnom Gorom u Podgorici.

- Treba da se plašimo svakog tima u grupi, ali ne onaj strah koji će nam oduzeti noge. Meni će svaka utakmica biti ista, kao i našim igračima. Nevažno kako se protivnik zove. Veliki je ulog. Kao što sam rekao, svaka utakmica je finale i tako ćemo se spremati. Samo se sa tim pristupom možemo nadati nečemu. Svi ostali će vam reći da će se boriti za jedno od dva mesta. Da li će nas gledati kao favorite ili autsajdere, to je manje bitno. Mi ćemo utakmicu sa Crnom Gorom ispratiti na najsportskiji mogući način. To je samo jedna utakmica u nizu i tu se sve završava. O Crnoj Gori je zabranjeno da se priča i priča se samo o Litvaniji - naglasio je selektor Srbije.

"Crveni" nepotreban potez Mitrovića

Piksi je prokomentarisao i crveni kartona napadača Fulama Aleksandra Mitrovića na meču četvrtfinala FA kupa protiv Mančester junajteda.
- Nepotreban potez. Mitrović će pretrpeti sankcije. Šteta što se desilo, ali dođu momenti kada izgubi kontrolu. Naravno da je svestan toga, pričaćemo o tome. Kada su svi igrači u pitanju, mora da postoji doza respekta i dostojanstvo pre svega i da se takve situacije ne dešavaju - istakao je Stojković.

Samardžić novi orao

On je podsetio da je duži period bio u kontaktu sa Lazarom Samardžićem, koji je na kraju pristao da igra za Srbiju. 

- Međutim, ja sam neko ko ne želi da stvara pritisak nikome. Pre godinu sam otišao da gledam utakmicu Udinezea i Milana. Ja sam otišao ne zbog Milana nego zbog Samardžića da se uverim u njegove kvalitete. Pred kraj godine smo imali još jedan kontakt, da se pred kvalifikacije u martu čujemo i vidimo. Sa svoje strane sam uradio sve što sam mogao, razgovarajući sa njim i sa njegovim ocem. Mislim da je to lepa stvar za srpski fudbal i da će njemu biti lepo kada bude deo našeg tima.

Foto: Tanjug/AP

Lazar Samardžić
O Bajčetiću 

Selektor Srbije je istakao da je razgovarao i sa fudbalerom Liverpula Stefanom Bajčetićem.

- Što se Bajčetića tiče, mislim da je sve ovo što se izdešavalo prebrzo došlo za 18-godišnjeg klinca. On jeste talenat, igrač koji obećava. Naravno da smo razgovarali. Ono što je važno jeste da mislim da nije spreman da igra ni za Španiju ni za Srbiju. Videćemo kakva će na kraju biti odluka, ali u ovom momentu  nije spreman da igra ni za jedne ni za druge.

Izvinjenje naciji

On je izjavio i da duguje izvinjenje naciji za neuspeh na Svetskom prvenstvu u Kataru. Srbija je takmičenje na Mundijalu u Kataru završila u grupnoj fazi, na poslednjem mesto u grupi G sa samo jednim bodom. 

- Ja dugujem ili dugujemo, kako god hoćete, ali reći ću za sebe da dugujem izvinjenje naciji za očekivanja u Dohi. Dugujem najveće izvinjene za one koji su bili tamo za rezultat koji smo ostvarili. Vidim ove kvalifikacije kao nešto što može da povrati ugled i reputaciju za ono što smo stvarali dve godine - rekao je Stojković.

Džajić predsednik FSS

Selektor Srbije je prokomentarisao i izbor Dragana Džajića za novog predsednika FSS. 

- Ja se nisam bavio izborima niti je to moj posao, ko god želeo da me uvuče u tu priču. Ja znam šta je moj deo posla i fokusiran sam da ga odradim najbolje što mogu. Bio sam na Skupštini da ispoštujem FSS. Lepo je biti deo fudbalske Srbije kada je u pitanju najviši organ. Ja tu pokazujem samo respekt prema FSS. Mislim da je dobro da se stvorilo rukovodstvo, da ćemo imati stabilnu organizaciju. Što se odnosa sa predsednikom tiče, tu nema nikakvih problema. Mi nikada nismo bili u svađi. Nismo imali komunikaciju, ali tako možete sa nekim 10 godina i da sve bude u redu. Očekujem da sve bude u redu i da svako radi svoj posao - zaključio je Stojković.

Pored Srbije, Litvanije i Crne Gore u grupi G kvalifikacija za EP 2024. nalaze se još Mađarska i Bugarska.

 

 

Ostavite komentar