Sport > Fudbal

ORLOVI raširili krila: Tadić i Vlahović SRUŠILI Litvaniju na Marakani

Izabranici Dragana Stojkovića slavili u prvom meču u kvalifikacijama za EURO 2024.

Izvor: K1info/kurir.rs

24/03/2023 > 22:38

podeli vest:

ORLOVI raširili krila: Tadić i Vlahović SRUŠILI Litvaniju na Marakani
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Srbije pobedom su započeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. - večeras je na Marakani pobeđena Litvanija sa 2:0 (1:0), golovima Dušana Tadića u 16. i Dušana Vlahovića u 53. minutu.

Može se reći da su Orlovi opravdali ulogu favorita pred oko 25.000 gledalaca u Beogradu, odigravši meč protiv nejakog rivala na nivou neophodnom da se osvoje tri boda. Izabranici Dragana Stojkovića krenuli su od starta ofanzivno ka golu rivala - nisu preterano briljirali, čak su bili "probijeni" par puta po krilima, čime je bio ugrožen i naš gol, ali, na sreću, mreža Vanje Milinkovića Savića je ostala netaknuta.

U 16. minutu sjajno je prošao po desnoj strani Filip Kostić, uputio odličan centaršut, a na pravom mestu se našao Tadić i pogodio gol Litvanaca. Imali smo nekoliko prilika u prvom delu i za 2:0, ali smo do drugog gola došli u nastavku meču, kada je Vlahović u 53. minutu iskoristio odlično dodavanje Tadića.

Do kraja meča pala je koncentracija "orlovima", pa su Litvanci imali dve dobre prilike, ali je Milinković Savić bio na visini zadatka.

Naredni meč Srbija igra u ponedeljak, 27. marta protiv Crne Gore u Podgorici.

Drugo poluvreme: Srbija - Litvanija 1:0

81. minut - Joveljić je ušao umesto Mitrovića, dok je Milenković zamenio Živkovića.

76. minut - Stala je Srbija. Slabo igramo u ovim momentima. Vanja Milinković-Savić je sjajno odbranio zicer gostima.

Foto: Starsport

 

72. minut - Lazar Samardžić je na terenu! Novi fudbaler Srbije ušao je u igru umesto Tadića. Veliki momenat za Lazara! U igru je ušao i Ilić umesto Lukića.

66. minut - Kostić je postigao gol koji je poništen zbog ofsajda. Nije baš najjasnije ko je bio u ofsajdu pošto je Kostić bio u dozvoljenoj poziciji.

63. minut - Umesto Vlahovića u igru je ušao Milinković-Savić.

53. minut - GOL! Sjajno dodavanje Tadića za Vlahoviću koji lako pogodio gol rivala!

51. minut - Odbrana Srbije je zaspala! Jankauskas je izašao sam pred Milinković-Savića, ali njegov šut je išao pravo u golmana "orlova". Sreća.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme: Srbija - Litvanija 1:0

44. minut - Nova dobra prlika za Srbiju, ali je šut Mitrovića izblokiran, pa smo dobili samo korner.

34. minut - Stativa! Žiković je pokušao petom, ali je lopta pogodila samo stativu. Šteta! Da je ovo završilo u mreži, gol bi bio spektakularan...

Foto: Starsport

 

33. minut - Velika šansa za "orlove". Litvanci su imali sreće jer su izblokirali šut Mitrovića koji je išao u gol...

21. minut - Veoma dobra igra Srbije. Istina, rival nije nešto preterano jak, ali raduje da ponove gledamo izuzetno kvalitetnu igraju izabranika Dragana Stojkovića.

16. minut - GOL! Dušan Tadić! Sjajno je prošao po desnoj strani Filip Kostić, uputio odličan centaršut, a na pravom mestu se našao Tadić i pogodio gol Litvanaca.

9. minut - Pojačavamo pritisak, Litvanci se brani svim silama.

4. minut - Lopta je u nogama fudbalera Srbije, ali za sada bez prilika.

1. minut - Počela je utakmica! Zapadna i istočna tribina su gotovo ispunjene.

Uoči početka večerašnjeg meča između Srbije i Litvanije u prvom kolu grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine održan je minut ćutanja u čast bivšeg fudbalera i selektora Srbije Siniše Mihajlovića, koji je preminuo u decembru prošle godine.

Foto: Tanjug/AP

Minut ćutanja za Sinišu Mihajlovića

STARTNIH JEDANAEST

SRBIJA: V. Milinković-Savić, Pavlović, Gudelj, Eraković, Lukić, Grujić, Živković, Kostić, Tadić, Vlahović i Mitrović.

LITVANIJA: Bartkus, Lasickas, Kažukolovas, Girdvainis, Beneta, Šimkus, Gineitis, Golubickas, Jankauskas, Černiš, Paulauskas.

Crnogorci slavili u Bugarskoj

U prvom duelu grupe G kvalifikacija za EURO 2024, reprezentacija Crne Gore pobedila je večeras u Razgradu selekciju Bugarske sa 1:0 (0:0). Jedini gol na utakmici postigao je Nikola Krstović u 70. minutu.

 

Ostavite komentar