Sport > Fudbal

U dobrom smo MOMENTU: Crnogorci sa OPTIMIZMOM dočekuju Srbiju

Izabranici Miodraga Radulovića osokoljeni posle startne pobede u kvalifikacijama za EURO 2024.

Izvor: K1info/Tanjug

26/03/2023 > 17:03

podeli vest:

U dobrom smo MOMENTU: Crnogorci sa OPTIMIZMOM dočekuju Srbiju
Foto: Starsport


Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović izjavio je danas da želi pobedu protiv Srbije, ali je dodao da se njegov tim neće zaletati na meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, prenose podgoričke Vijesti.

Crna Gora je u petak u gostima pobedila Bugarsku 1:0, dok je Srbija u Beogradu savladala Litvaniju 2:0.

- U dobrom smo momentu nakon Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za ovaj duel i najvažnije je bilo da oporavimo igrače, jer je bila velika potrošnja u Razgradu. Očekujem da odigramo u jakom ritmu svih 90 minuta i da ćemo odgovoriti na zahteve - rekao Radulović na konferenciji za medije u Podgorici.

On je istakao da dobro poznaje reprezentaciju Srbije.

- Veoma cenimo i pojedinačni i timski kvalitet Srbije. Odlično je to posložio Dragan Stojković i sve to je dodatni motiv za nas da pokažemo da imamo potencijal. Da odgovorimo renomiranom rivalu na pravi način - dodao je Radulović.

Selektor Crne Gore je naveo da će Stevan Jovetić biti u startnoj postavi, ali je dodao da bi meč mogli da odluče vezni fudbaleri.

- Tu nam nedostaje Marko Janković, koji je do sada donosio balans, ali sam siguran da imamo rešenja. Zadovoljan sam kako smo taktički stajali u Bugarskoj, iako je bilo i loših stvari. Ipak, više je bilo onih dobrih. Srbija je većinu utakmica igrala sa jednim napadačem, ali spremićemo se za svaku opciju - istakao je on.

Radulović je na kraju pozvao na oprez na duelu sa Srbijom.

- Sigurno je da želimo da pobedimo i tako ćemo igrati. Međutim, nećemo da se zalećemo, pošto za tim nema potrebe - zaključio je Radulović.

Fudbaler Atletiko Madrida Stefan Savić izjavio je da Crna Gora ima kvalitet.

- Mnogo je lakše prići ovom meču nakon trijumfa u Razgradu. Bilo je bitno da na pravi način počnemo kvalifikacije - atmosfera je bolja, timski duh na većem nivou. Pomoći će nam svakako pred ovu utakmicu. Poznajemo selekciju Srbije, nema iznenađenja među nama. Podržavamo se u klupskim karijerama, a kada sam na terenu ne gledam ni da li igram protiv nekog iz porodice - to je za mene protivnik. Moramo da zaustavimo napadače, to je naš cilj, imamo kvalitet i da napravimo nešto u napadu - istakao je Savić.

On je istakao da očekuje težak meč protiv Srbije.

- Pokušaćemo da unesemo mir, pritisak ovde nije toliko potreban. Odgovornost imamo, želju takođe, ali nam pritisak nije potreban jer smo svesni koliko je grupa teška i koliko su protivnici teški. Biće velika borba, i Srbija je toga svesna, jer je malo ko ovde lako pobedio - zaključio je Savić.

 

Ostavite komentar