Sport > Fudbal

Piksi spreman da opet "ŠOKIRA": Šansu za EP ne smemo da PROPUSTIMO

"Orlovi" u petak od 20.45 časova dočekuju Litvaniju na stadionu "Rajko Mitić"

Izvor: K1info/Tanjug

23/03/2023 > 15:25

podeli vest:

Piksi spreman da opet "ŠOKIRA": Šansu za EP ne smemo da PROPUSTIMO
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi izjavio jeSrbija ne sme da propusti ovu šansu da se kvalifikuje na Evropsko prvrenstvo. "Orlovi" sutra od 20.45 časova dočekuju Litvaniju na stadionu "Rajko Mitić" u prvom kolu grupe G.

Dodao je da je trenutno jedini cilj reprezentacije da se nađe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

- Uvek morate da imate neki cilj koji je realan. Mi stavljamo ispred sebe cilj da želimo da igramo u Nemačkoj. Znamo da moramo ići korak po korak. Kvalifikacije smo za Svetsko prvenstvo uspeli da završimo na način koji zaslužuje pohvale. Ligu nacija smo završili na prvom mestu, što znači da srpski fudbal ima kvalitet. Na Svetskom prvenstvu smo imali jedno klizanje i pucali smo, ali smo promašili metu. Pred nama je novi izazov koji se zove Evropsko prvenstvo. Moramo ići korak po korak. Ovakva šansa ne sme da se propusti. Nema nikakve razlike u kvalifikacijam. Sa jedne strane je bila Doha, a sada je Nemačka - istakao je Stojković.

- Naravno da će biti iznenađenja i u sastavu meča sa Litvanijom, očekuje nas brzo utakmica sa Crnom Gorom. Ne mogu da otkrijem tim, ni formaciju, naravno, ali... Uvek kad se pojavi sastav, čitam da je "Piksi šokirao" i slične naslove. Spreman sam opet da "šokiram", e sad da li je to iznenađenje, ili ne, to je već pitanje - naglasio je selektor.

On je rekao da se prema svim protivnicima gaji poštovanje. 

Kapiten repezentacije Dušan Tadić dodao je da cela ekipa teži da bude bolja iz meča u meč.

- Tvrda ekipa, pokušaće da zatvore prilaz golu. Mi ćemo probati da igramo naš fudbal, napadački. Mislim da smo prebrodili Svetsko prvenstvo, da smo to ostavili iza sebe. Uvek težimo da budemo bolji. Imamo novi ciklus. Očekujem da će pokušati da odbrane svoj gol i pokušati preko kontra napad. Pokušaćemo da pokažemo da smo bolji bez obzira na to ko je sa druge strane. Fokusiramo se na sebe i to je to - zaključio je Tadić.

 


 

 

Ostavite komentar

Marko

Ma bojkot samo, dosta vas je..BOJKOT....samo TROSITE naše pare.....da si imao gde da nađes angažman posle prvenstva zbrisao bi u trenu, ali ko će trenera koji je ispao u prvom kulu.

23.03.2023 18:52