Sport > Fudbal

ZVEZDA ga platila MILION I PO evra i poslala u AUSTRIJU, pa dovela ŠPICA

Jedan ofanzivni fudbaler na pozajmici tokom narednih šest meseci, a drugi došao na Marakanu

Izvor: K1info/Tanjug

03/02/2023 > 18:52

podeli vest:

ZVEZDA ga platila MILION I PO evra i poslala u AUSTRIJU, pa dovela ŠPICA
Foto: Starsport


Fudbaler Crvene zvezde Nemanja Motika (20) narednih šest meseci nastupaće za Austriju Lustenau kao pozajmljen igrač, objavio je beogradski klub.

"Mladi fudbaler Crvene zvezde Nemanja Motika će do kraja sezone nastupati za Austriju Lustenau na pozajmici. Talentovani ofanzivac će imati priliku da se nastupima u austrijskoj Bundesligi nametne šefu stručnog štaba i izbori za mesto u crveno-belom dresu", saopšteno je iz Crvene zvezde.

Motika je stigao u klub iz Ljutice Bogdana prethodne zime iz Bajerna, a vrednost transfera iznosila je milion i po evra. Ofanzivni fudbaler je za Zvezdu odigrao 16 mečeva i postigao jedan gol.

Sa druge strane, crveno-beli su dugo tražili alternativu za Aleksandra Pešića i zamenu za Kalidu Kulibalija koji je napustio klub, a sada je na šestomesečnu pozajmicu uz mogućnost otkupa stigao Marko Rakonjac. 

Ovaj crnogorski reprezentativac ima 22 godine, afirmisao se u Čukaričkom, a na pozajmicu dolazi iz Lokomotive iz Moskve. Po dolasku je istakao da je oduvek želeo da obuče crveno-beli dres.

- Od malih nogu sam želeo da dođem u Crvenu zvezdu i hvala svim ljudima koji su učestvovali u tome da mi se ispuni dečački san. Kao što moja pozicija nalaže, želim što više golova u crveno-belom dresu, ali i pobeda. Nadam se da ću nastaviti tamo gde sam stao prošle sezone i zaista sam srećan što ću imati priliku da sarađujem sa velikim igračima, ali i stručnjacima koji su u Crvenoj zvezdi. Što se tiče izbora broja, omiljeni mi je 7, kao mlađi sam ga uvek nosio, a potom i u prvom timu Čukaričkog, zatim u Lokomotivi 77, ali ta dva broja su zauzeta u Zvezdi, tako da sam izabrao 17 - rekao je Rakonjac.

 

Ostavite komentar